Café noir koekjes
/ 1832 views /
0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Voor een recept dat ik bedacht had (Latte macchiato caramel taart) wilde ik Café noir koekjes gebruiken. Na wat zoeken op internet kwam ik op deze site een recept tegen voor deze lekkere koekjes. Ik heb deze een beetje aangepast en kan je hieronder vinden.
Deeg:
- 125 gram zachte ongezouten roomboter
- 110 gram poedersuiker
- 1 ei
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels koffie (ik heb een zakje koffie opgelost in een klein beetje kokend water)
- 250 gram gezeefd bloem
Glazuur:
- 1 eiwit
- 120 gram poedersuiker
- Overige koffie van het deeg of koffie extract naar smaak
- 18 gram gezeefd bloem
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng voor het deeg de ingrediënten in opgegeven volgorde kort tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg 1 cm uit tussen twee vellen bakpapier. Om zo min mogelijk deeg te verliezen zorg je ervoor dat je een redelijk rechthoekige plak deeg krijgt.
Plaats het deeg in de diepvries terwijl je het glazuur maakt. Zorg ervoor dat het deeg zo plat mogelijk ligt.
Klop voor het glazuur het eiwit met de poedersuiker tot een egale massa.
Meng er wat koffie en de gezeefde bloem door.
Haal het deeg uit de diepvries en strijk er een dun laagje glazuur op.
Dompel een mes in water en snijd stroken van 3 cm breedte, maak tussendoor het mes weer schoon in het water.
Snijd vervolgens de stroken in stukjes van 2 cm en plaats ze op een bakplaat met bakmatje of bakpapier.
Bak de koekjes 18 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat de koekjes na het bakken nog 5 minuten op de bakplaat liggen en laat ze daarna afkoelen op een rekje.
Meng voor het deeg de ingrediënten in opgegeven volgorde kort tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg 1 cm uit tussen twee vellen bakpapier. Om zo min mogelijk deeg te verliezen zorg je ervoor dat je een redelijk rechthoekige plak deeg krijgt.
Plaats het deeg in de diepvries terwijl je het glazuur maakt. Zorg ervoor dat het deeg zo plat mogelijk ligt.
Klop voor het glazuur het eiwit met de poedersuiker tot een egale massa.
Meng er wat koffie en de gezeefde bloem door.
Haal het deeg uit de diepvries en strijk er een dun laagje glazuur op.
Dompel een mes in water en snijd stroken van 3 cm breedte, maak tussendoor het mes weer schoon in het water.
Snijd vervolgens de stroken in stukjes van 2 cm en plaats ze op een bakplaat met bakmatje of bakpapier.
Bak de koekjes 18 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat de koekjes na het bakken nog 5 minuten op de bakplaat liggen en laat ze daarna afkoelen op een rekje.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.