Mango kokos kwarktaart
/ 516 views /
0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Nu er weer mooier weer aan komt is het tijd voor een frisse taart. Deze taart met mango en kokos heb ik gemaakt met mango uit blik maar het kan ook met verse mango.
Bodem
- 125 gram geraspte kokos
- 125 gram kristalsuiker
- 2 eieren
Vulling
- 500 gram magere kwark
- 250ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik mango in siroop
- 8 gelatineblaadjes
Bovenkant
- 1 blik mango in siroop
- 4 gelatineblaadjes
Bodem
Meng voor de bodem de geraspte kokos, suiker en eieren door elkaar.
Zet de rand van de springvorm op je, met bakpapier beklede bakplaat.
Hierin stort je het mengsel van kokos en dit duw je aan tot aan de randen.
Haal de rand weg en bak de bodem op 180 graden in het midden van je voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten.
Laat na het bakken de bodem goed afkoelen.
Als de bodem af is gekoeld leg je deze op de bodem van je springvorm, bekleed met bakpapier.
Bekleed de randen van je springvorm met bakpapier zodat je de taart later mooi los krijgt.
Vulling
Laat 8 blaadjes gelatine in koud water weken.
Giet de mango uit blik af boven een steelpannetje, vang de mango op in een zeef. Breng de siroop aan de kook.
Wanneer de siroop kookt doe je hier de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Meng dit goed.
Klopt ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stijf en snijd de mango in stukjes.
Meng de mango door de kwark en meng er daarna de siroop met gelatine doorheen.
Meng vervolgens de opgeklopte slagroom door het kwarkmengsel.
Stort dit op de bodem en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.
Bovenkant
Na ongeveer 1 uur kan je de bovenkant gaan maken.
Leg 4 gelatineblaadjes in koud water om te laten weken.
Voor de bovenkant pureer je het blik mango met siroop met een staafmixer.
Giet dit mengsel door een zeef in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook.
Als het kookt roer je er de uitgeknepen gelatine doorheen.
Laat de puree even afkoelen en giet deze dan over de bovenkant van de taart.
Laat de taart vervolgens 2 uur afkoelen en opstijven.