Kersen clafoutis
/ 85 views /
0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Nu het kersenseizoen volop bezig is, is het tijd voor een recept met kersen. Dit keer besloot ik een kersen clafoutis te maken van de verse kersen. Het resultaat is een heerlijk friszoet dessert wat heerlijk is als je het warm eet met een bolletje ijs of een toefje slagroom.
- 400 ml volle melk
- 3 eieren
- 30 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker + 2 eetlepels
- 1 theelepel vanille extract
- Een snufje zout
- 500 gram verse kersen, ontpit
- Poedersuiker om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 200 graden
Meng de melk, de eieren en het vanille extract samen.
Meng in een andere kom de bloed, suiker en het zout door elkaar.
Voeg dan beide mengsels samen.
Vet de ovenschaal in met boter en bedek de bodem en randen met een laagje kristalsuiker. Hiervoor doe je kristalsuiker in de vorm welke je dan ronddraait totdat alles bedekt is met het suiker.
Verdeel de kersen over de boven van een ingevette ovenschaal, ik gebruik hiervoor een quiche schaal.
Giet vervolgens het beslag over de kersen.
Bak de clafoutis 30-40 minuten in het midden van de oven.
Het beslag moet volledig goud-bruin zijn, het mag nog wat wiebelig zijn maar moet grotendeels gestold zijn.
Het beslag moet volledig goud-bruin zijn, het mag nog wat wiebelig zijn maar moet grotendeels gestold zijn.
Serveer de clafoutis warm en bestrooid met poedersuiker.