Brownie
/ 114 views /
0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Een brownie is altijd lekker maar al helemaal als hij net uit de oven komt en nog lekker warm en smeuïg is. Hier vind je mijn recept voor heerlijke brownies.
- 140 gram Roomboter
- 100 gram Pure chocolade
- 80 gram Melkchocolade
- 130 gram Kristalsuiker
- 80 gram Donkerbruine basterdsuiker
- 2 Eieren
- 1 Eidooier
- 1 theelepel Vanille extract
- 1 eetlepel Cacaopoeder
- 60 gram Bloem
- ½ theelepel Zout
- ¼ theelepel Bakpoeder
Bereid een bakvorm van 20x 20 cm voor door deze te bekleden met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
Doe de roomboter in kleine stukjes in een steelpannetje en voeg hier ook de, in stukjes gesneden chocolade aan toe. Verwarm dit al roerend op laag vuur tot de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn. Haal het pannetje van het vuur en laat het iets afkoelen.
Voeg beide soorten suiker samen en meng dit kort. Voeg vervolgens de suiker bij de gesmolten chocolade en boter en roer kort door. Meng er vervolgens de eieren en het vanille extract door.
Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en het bakpoeder boven het mengsel. Meng dit er kort doorheen, tot het net gemengd is. Meng het niet te lang want dan wordt het meer een cake dan een brownie.
Stort het beslag in de voorbereide bakvorm en bak het 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de brownie 10 minuten in de vorm afkoelen waarna je deze met het bakpapier uit de vorm haalt en laat het verder afkoelen op een rooster.