Tiramisu
Ingredienten
4 Eidooiers
2 Eiwitten
100 gram Kristalsuiker
1 groot pak Lange vingers
400 ml Sterke koffie (of espresso)
4 eetlepels Amaretto (of voor een alcoholvrije variant Amandel aroma)
8 gram Vanille suiker
Cacaopoeder
500 gram Mascarpone
Bereiding:
Zet de koffie, doe deze in een schaaltje groot genoeg zodat de lange vingers erin gedoopt kunnen worden en laat dit afkoelen.
Scheidt de eieren en doe de 2 eiwitten in een vetvrije kom en klop ze stijf met de helft van de suiker.
De eidooiers doe je in een andere kom met de rest van de suiker tot een gladde egale massa.
Mix in weer een andere kom de mascarpone met het vanillesuiker los. Vervolgens mix je hier het eidooier mengsel doorheen tot het goed gemengd is. Hier meng je daarna het eiwitschuim voorzichtig door zodat deze zijn luchtigheid niet verliest.
Meng door de afgekoelde koffie de Amaretto. Zet een grote ovenschaal van ongeveer 30 bij 20 cm klaar. Doop vervolgens de lange vingers in het koffiemengsel en leg deze netjes aangesloten in de ovenschaal. Hiermee ga je door totdat je de boden van de ovenschaal vol hebt liggen met lange vingers.
Verdeel dan de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Daarna leg je hier een laag in koffie gedoopte lange vingers op en verdeel je daar de andere helft van het mascarpone mengsel overheen.
Laat de tiramisu vervolgens zo’n 8 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de tiramisu net voor het opdienen met cacaopoeder, liefst niet eerder want dan wordt de cacao klef.