Snickers fudge
Ingredients
1 blikje Gecondenseerde melk
215 gram Melkchocolade
1 + 1/2 theelepel Vanille aroma
75 gram 100% Pindakaas
50 gram Ongezouten pinda’s
33 gram Roomboter
50 gram Licht bruine Kristalsuiker
1/2 recept Marshmallow
Bereiding:
Bedek een hoog bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier of huishoudfolie.
Maak vervolgens de chocolade fudge. Hiervoor doe je 260 gram gecondenseerde melk met de melkchocolade en ½ theelepel vanille aroma in een pannetje en laat dit op laag vuur smelten en roer ondertussen goed door. Als de chocolade is gesmolten en het één geheel is geworden verdeel je de helft hiervan over de bodem van je bakvorm en dit laat je afkoelen in de koelkast. De andere helft zet je weg voor later.
Maak vervolgens de marshmallow en hak de pinda’s grof. Als de marshmallow helemaal klaar is meng je er de pindakaas en de gehakte pinda’s doorheen. Verdeel dit vervolgens over de eerste laag chocolade fudge en laat dit minimaal 1 uur (maar liever 2 uur) opstijven in de koelkast.
Als de wachttijd voor de marshmallow bijna klaar is kan je de karamel fudge gaan maken. Dit doe je door 160 gram gecondenseerde melk, de licht bruine basterdsuiker en 1 theelepel vanillearoma in een pannetje te verwarmen. Breng dit zachtjes aan de kook een laat zo’n 5 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Laat dit een beetje afkoelen en verdeel het vervolgens over de marshmallow laag. Zet de fudge weer in de koelkast zodat de karamel laag kan opstijven. Laat dit minimaal een uur opstijven en afkoelen.
Als de karamel laag is opgesteven verwarm je de overgebleven chocolade fudge weer wat totdat deze vloeibaar is. Verdeel de chocolade fudge over de karamel fudge en laat het geheel weer opstijven voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Wanneer alles goed is opgesteven kan je de fudge uit de vorm halen en in stukjes snijden, dit lukt het beste met een warm mes.
Bewaar de fudge in een afgesloten bakje in de koelkast, hij is tot een week houdbaar.