Rabarber plaatcake
Ingredients
- Banketbakkersroom
500 ml Melk
1 vanillestokje
2 Eidooiers
100 gram Kristalsuiker
45 gram Maizena
- Cake
200 gram Roomboter
200 gram Kristalsuiker
1 theelepel Vanille aroma
4 Eieren
200 gram Bloem
1 ½ theelepel Bakpoeder
- Topping
1 kilo Verse rabarber
1 eetlepel Kristalsuiker
Bereiding
Bekleed een bakplaat van 30 cm bij 40 cm met bakpapier, zorg ervoor dat het papier nog wat uitsteekt. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak voor de cake als eerste de banketbakkersroom omdat je deze wat moet laten afkoelen.
Doe 450 ml melk in een pannetje en schraap uit je vanillestokje het merg en doe dit met het stokje in de melk. Breng de melk al roerend aan de kook.
In een andere kom doe je de rest van de melk, het suiker en de eidooiers en dit roer je tot een glad mengsel. Als dit goed is gemengd roer je er ook de maizena doorheen tot een glad papje.
Als de melk in het pannetje kookt haal je het vanillestokje eruit, deze gooi je weg. Van de melk giet je de helft al roerend bij het eiermengsel. Als dit goed is gemengd giet je dit in zijn geheel weer bij de melk en dit blijf je goed doorroeren. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut doorkoken tot het goed ingedikt is. Vervolgens doe je de banketbakkersroom in een kom of schaal die je afdekt met huishoudfolie, dit leg je direct op je room zodat er geen velletje ontstaat. Laat dit vervolgens afkoelen.
Voor de cake mix je de boter met het suiker en vanillearoma in ongeveer 5 minuten tot een gladde massa. Dan voeg je één voor één de eieren toe, je voegt het volgende ei pas toe als het eerdere ei volledig is opgenomen. Als alle eieren zijn opgenomen voeg je de bloem en het bakpoeder toe.
Verdeel het cakebeslag over de bakplaat en strijk glad.
Klop de banketbakkersroom los en verdeel dit over het cakebeslag.
Was de rabarber en snijdt de uiteindes ervan af. Snijdt de rabarberstelen in gelijke stukken en leg ze om en om op je banketbakkersroom. Strooi als laatste een eetlepel suiker over de rabarber.
Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Houd hierbij de cake in de gaten omdat iedere oven anders bakt. Haal de cake na het bakken met het bakpapier van de bakplaat af en laat hem op een rooster afkoelen.