CupCakeCute

Snickers cheesecake bars

/ 20 views / 0 reacties
Dit is een wat rommelig snackje maar oh zo lekker! Deel dit uit met een servetje en een waarschuwing want hiervan wil je blijven eten. 
1e laag:
  • 4 eetlepels Romige pindakaas
  • 263 gram Chocolade stukjes
2e laag:
  • 213 gram Marshmallow fluff
  • 65 gram Romige pindakaas
  • 192 gram Poedersuiker
  • 226 gram Roomkaas (of Mon Chou)
  • 150 gram Ongezouten pinda’s
3e laag:
  • 312 gram Caramels
  • 60 ml Slagroom
4e laag:
  • 4 eetlepels Romige pindakaas
  • 263 gram Chocolade stukjes
Bekleed een bakblik van 28 bij 43 centimeter met bakpapier. Als je dit formaat bakblik niet hebt bekleed je bijvoorbeeld 2 kleinere bakblikken met bakpapier. Let er dan wel op dat je alles naar verhouding verdeeld.

1e Laag:
Smelt in een warmte bestendige schaal de chocolade stukjes met de pindakaas, au bain-marie. Roer dit regelmatig door totdat het helemaal gesmolten is. Giet dit dan in het bakblik (of de bakblikken). Zet dit voor 5-10 minuten in de koelkast om hard te worden.

2e Laag:
Doe de marshmallow fluff, pindakaas en poedersuiker in een mixkom en roer totdat het helemaal gemengd is.
Doe in een andere mixkom de roomkaas en klop totdat deze zacht en luchtig is. Voeg de ingrediënten van de andere mixkom toe en mix tot het goed gemengd is.
Giet dit over de eerste chocolade laag.
Verdeel de pinda’s over de laag en druk ze er voorzichtig in. Zet dit weer in de koelkast voor 5 tot 10 minuten.

3e Laag:
Verwarm in een warmtebestendige schaal de caramel met de slagroom au bain-marie. Doe dit langzaam tot de caramel helemaal zacht is.
Laat de caramel lichtjes afkoelen en giet het dan over de vulling en pinda’s.
Zet het dan weer in de koelkast voor 5 tot 10 minuten.

4e laag:
Smelt in een warmte bestendige schaal de chocolade stukjes met de pindakaas au bain-marie. Roer dit regelmatig door totdat het helemaal gesmolten is.
Giet dit dan over de eerste 3 lagen in het bakblik (of de bakblikken). Zet dit voor 5-10 minuten in de koelkast om hard te worden.   

Afwerking:
Snij in gelijke stukken met een scherp mes. Dit zal een beetje kliederen zijn (dat is nou eenmaal zo) maar het is zeker de moeite waard! Na bereiding zijn ze een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Door: Danielle

0 reacties