2 kleuren brownie
- 100 gram witte chocolade
- 70 gram roomboter
- 65 gram kristalsuiker
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1/2 theelepel vanille essence
- 60 gram bloem
- klein snufje zout
- 215 gram pure chocolade
- 80 gram roomboter
- 75 gram kristalsuiker
- 80 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1/2 theelepel vanille-essence
- 65 gram bloem
- klein snufje zout
Volg voor beide kleuren dezelfde bereiding.
Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom, voeg daar ook de boter in stukjes aan toe. Smelt de chocolade en boter vervolgens au-bain-marie. Roer het tot een glad mengsel en laat vervolgens iets afkoelen.
Voeg dan beide soorten suiker toe aan de chocolade, meng dit goed.
Meng vervolgens één voor één de eieren er doorheen en klop goed na iedere toevoeging. Voeg dan de vanille essence toe. Zeef de bloem met het zout boven de kom en meng dit goed door, zorg ervoor dat het een glad beslag wordt.
Giet beide kleuren beslag in een ingevette, eventueel met bakpapier beklede, bakvorm van ongeveer 20×20 cm.
Ik heb ervoor gekozen om ongeveer de helft van het beslag in 2 (diagonaal) tegenover elkaar liggende hoeken te verdelen en de andere kleur in de andere 2 hoeken. Daar bovenop heb ik het beslag van de tegenovergestelde kleur gegoten. (dus 2 hoeken hebben onder bruin en bovenop wit, de andere 2 hoeken hebben onder wit en boven bruin.
Voor een marmereffect heb ik het beslag wat geroerd met een saté prikker.
Bak de brownie in 30-35 minuten af in de oven.
De brownie hoeft niet helemaal gestold te zijn zoals een cake, het is heerlijk als het midden nog wat zacht is. Laat iets afkoelen.