Kokos roomkaas taartje
Ingredients
200 gram Kokosbiscuitjes
90 gram Ongezouten roomboter
200 ml Slagroom
175 gram Roomkaas
160 gram Gecondenseerde kokosmelk
75 gram Geraspte kokos
- Optioneel
Kokosvlokken
Bereiding
Bedek de bodem en de zijkanten van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier. Ik doe dit door het bakpapier helemaal te kreukelen, dan wordt het iets soepeler en kan je het naar de springvorm vormen.
Maal de koekjes fijn en smelt de roomboter in een pannetje. Als de boter gesmolten is meng je deze door de gemalen koekjes. Verdeel dit mengsel over de bodem en zijkanten van de springvorm, druk het goed aan met een lepel. Zet dit vervolgens in de koelkast om op te stijven terwijl je door gaat met de rest van de taart.
Doe de slagroom in een kom en klop deze met een mixer totdat deze lobbig is. In een andere kom mix je de roomkaas en de gecondenseerde kokosmelk met elkaar. Mix hier vervolgens de lobbig geklopte slagroom doorheen tot het goed gemengd is. De geraspte kokos schep je hier vervolgens met een spatel doorheen. Wanneer het goed gemengd is stort je dit op de koekjesbodem. Strijk dit glad en laat dit 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi voor het serveren nog wat kokosvlokken over het taartje.