CupCakeCute

Lactose vrije Oreo taart

/ 6 views / 0 reacties
Bereidingstijd 1 uur + 2 uur wachten
Moeilijkheidsgraad Beginner

Dit is de lactosevrije variant van de Oreo Mon chou taart, gepast voor iemand die bijvoorbeeld een lactose intolerantie heeft.

Ingredients

  • 265 gram Oreo koekjes

  • 150 gram Lactosevrije boter (Blue Band heerlijk romig)

  • 200 gram Lactosevrije roomkaas (MinusL)

  • 335 ml Lactosevrije slagroom (Blue Band finesse)

  • 1 tl Vanille suiker

  • 3 zakjes Klopfix

  • 100 gram Oreo

  • 125 gram Kristalsuiker

  • ½ tl Vanille aroma

  • 125 ml Lactosevrije slagroom (Blue Band finesse)

  • 100 gram Vegan chocolade (Jumbo)

  • 5 gram Lactosevrije boter (Blue Band heerlijk romig)

Bodem: 
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en de zijkanten met acetaatfolie. Maal de Oreo koekjes zo klein mogelijk tot kleine kruimels, in bijvoorbeeld een keukenmachine.
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Als de boter is gesmolten meng je deze door de Oreo kruimels en verdeel deze gelijkmatig over de bodem van je springvorm. Laat de bodem verder afkoelen in de koelkast.

Vulling: 
Klop de roomkaas zacht met suiker en het vanille aroma. 
Klop in een andere kom de slagroom met het vanillesuiker en flopfix stijf.
Maal de Oreo koekjes fijn en meng deze door het roomkaasmengsel. Meng vervolgens 1/3 van de opgeklopte slagroom met een spatel door het roomkaasmengsel, als dit goed is gemengd doe je er ook de rest doorheen. Stop hiermee als het goed gemengd is. Verdeel dit over de bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

Ganache: 

Snijdt de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een warmtebestendige kom. Breng de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade. Roer de boter door de chocolade en slagroom en blijf zachtjes roeren totdat de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn.
 Laat de ganache vervolgens afkoelen, hierbij wordt het ook wat dikker.
 Als de ganache op kamertemperatuur is giet je deze voorzichtig op de taart en laat deze verder afkoelen en opstijven in de koelkast.

0 reacties