CupCakeCute

Red velvet Oreo fudge

/ 146 views / 0 reacties
Bereidingstijd 15 minuten + 3 uur wachten
Moeilijkheidsgraad Beginner

Ingredients

  • 1 rol Oreo (154 gram)

  • 100 gram Mon chou

  • 1 blik Gecondenseerde melk (397 gram)

  • 350 gram Melkchocolade

  • 5 gram Rode cacaopoeder

  • 1 theelepel Rode kleurstof

Zet een bakblik van 20×20 cm klaar en bekleed deze met bakpapier.

Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine en meng hier de mon chou doorheen. Verdeel dit mengsel over de bodem van je met bakpapier beklede bakblik. Laat dit alvast opstijven in de koelkast.

Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje met de (fijngehakte) chocolade. Verwarm dit rustig aan totdat de chocolade is gesmolten, blijf tussendoor roeren zodat het niet aankoekt. Zodra de chocolade is gesmolten meng je hier het cacaopoeder en de kleurstof doorheen. Verdeel dit gelijkmatig over de koekbodem. Dit kan je het beste doen door het bakblik te draaien tot het mengsel goed tot aan de randen en in de hoeken zit en de bovenkant glad is.

Zet het dan weer in de koelkast en laat het 3 uur afkoelen en stollen.

Hierna kan je de fudge met een scherp mes in stukjes snijden

Door: Danielle

0 reacties