Snickers brownie
Brownie
140 gram Roomboter
100 gram Pure chocolade
80 gram Melkchocolade
130 gram Kristalsuiker
80 gram Donker bruine basterdsuiker
2 Eieren
1 Eidooier
1 theelepel Vanille aroma
1 eetlepel Cacaopoeder
60 gram Bloem
1/2 theelepel Zout
1/4 theelepel Zout
- Marshmallow (vegetarisch)
1 Eiwit
225 gram Fijne kristalsuiker
25 gram Glucosestroop
3 gram Agar agar
1 Vanillestokje
75 gram Pindakaas (100 % pindakaas)
- Karamel
1 blik Gecondenseerde melk
50 gram Ongezouten roomboter
35 gram Donker bruine basterdsuiker
100 gram Ongezouten pinda’s
Snuf zeezout
- Topping
150 gram Melkchocolade
Bereiding
Brownie
Bereid een bakvorm van 20x 20 cm voor door deze te bekleden met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de roomboter in kleine stukjes in een hittebestendige kom en voeg hier ook de, in stukjes gesneden chocolade aan toe. Verwarm dit au-bain-marie tot de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn.
Haal de kom van de hitte en laat het iets afkoelen.
Voeg beide soorten suiker samen en meng dit kort. Voeg vervolgens de suiker bij de gesmolten chocolade en boter en roer kort door. Meng er vervolgens het vanille extract door.
Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en het bakpoeder boven het mengsel. Meng dit er kort doorheen, tot het net gemengd is. Meng het niet te lang want dan wordt het meer een cake dan een brownie.
Stort het beslag in de voorbereide bakvorm en bak het 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat de brownie 5 minuten in de bakvorm afkoelen, laat het bakpapier nog omheen zitten en laat daarna op een rooster volledig afkoelen.
Als de brownie helemaal is afgekoeld til je deze weer in de bakvorm met het bakpapier. Maak dan de marshmallow
Marshmallow
Dit is een vrij precies recept dus lees het goed door voordat je ermee aan de slag gaat en zet alle spullen alvast klaar. Als je met kinderen samen bakt let goed op met de suikersiroop, deze wordt erg heet!
Meng de glucosestroop en kristalsuiker in een kleine pan met 125 ml koud water en zet op laag vuur. Verwarm al roerend tot alle suiker is opgelost en je een heldere siroop hebt.
Doe de Agar Agar in een pannetje met 63ml water.
Draai het vuur, als de siroop helder is, hoog en zet er je suikerthermometer in. Laat de siroop zonder roeren doorkoken. Wanneer de siroop 110 graden is, zet je het pannetje met Agar Agar en water op matig vuur en blijf roeren tot het mengsel kookt, het zal langzaamaan indikken.
Klop de eiwitten in een elektrische mixer met mengkom tot zich stijve pieken vormen. Schenk de siroop er rustig en voorzichtig bij wanneer deze precies 122 graden is. Dit doe je langs de kant van de draaiende mixer.
Vervolgens giet je er ook het Agar Agar mengsel voorzichtig bij.
Splits de vanillestokjes en schraap het merg eruit, dit doe je bij het mengsel in de mixer en laat het vervolgens 6-8 minuten draaien. Voeg in de laatste minuut de pindakaas toe en laat mee mixen. Het mengsel zal hiervan wat minder luchtig worden maar het stijft goed op door de agar agar.
Wanneer de marshmallow lang genoeg is gemixt verdeel je deze over de brownie.
Laat dit zo’n 2 uur opstijven en afkoelen.
Karamel
Smelt de roomboter in een pannetje, voeg dan de basterdsuiker toe. Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe. Breng dit vervolgens rustig aan de kook en laat doorkoken tot de massa wat donkerder en dikker is geworden. Meng dan het zout en de pinda’s er doorheen. Haal het pannetje van het vuur, laat een paar minuten afkoelen en verdeel dan de karamel over de marshmallow laag. Laat dit volledig afkoelen in de koelkast.
Topping
Smelt een 110 gram van de chocolade in de magnetron, in intervallen van steeds 30 seconden. Meng dan de overige chocolade er doorheen totdat deze helemaal gesmolten is. Verdeel dit over de afgekoelde karamel en laat de chocolade opstijven.
Als de chocolade helemaal opgesteven is kan je de brownie uit de bakvorm halen en in stukken snijden.