Snickers cookie
Ingredients
225 gram Roomboter op kamertemperatuur
200 gram Donker bruine basterdsuiker
100 gram Kristalsuiker
2 Eieren
1 theelepel Vanille aroma
340 gram Bloem
75 gram Cacaopoeder
1 theelepel Bakpoeder
1 theelepel Zout
1/4 theelepel Baking soda
40 gram Fudge blokjes
40 gram Melkchocolade chunks
20 gram Ongezouten pinda’s
12 Mini Snickers
Doe de boter met beide soorten suiker in een kom en meng in 2 minuten tot een egale massa. Voeg vervolgens de eieren met het vanille aroma toe en mix tot dit ook goed is opgenomen. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten behalve de chocolade chunks, fudge, pinda’s en snickers. Dit doe je vervolgens beetje bij beetje door het botermengsel. Dit mix je vervolgens tot er geen bloem meer zichtbaar is. Snijdt ondertussen de fudge blokjes in kleine stukjes, ook hak je de pinda’s fijn. Meng dit vervolgens met de chocolade chunks door het deeg.
Snijdt 6 mini Snickers door de helft. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, maak er een platte plak van, leg er een halve Snickers in en vouw het deeg dicht en rol er een bal van. Laat het deeg minimaal 2 en maximaal 12 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht. Verdeel de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er rekening mee dat ze uitzetten in de oven dus leg ze op de ovenplaat met voldoende tussenruimte, bak ze eventueel in 2 rondes af.
Bak de koeken in 17 tot 22 minuten gaar in het midden van de oven. Snijdt de overige 6 Snickers diagonaal doormidden. Haal de koeken na het bakken uit de oven, leg op iedere koek een halve Snickers en laat ze nog 10 minuten op de bakplaat nagaren voordat je ze op een koelrekje legt om helemaal af te koelen.