Speculoos Blondie
Ingredients
225 gram Ongezouten roomboter
440 gram Lichtbruine basterdsuiker
2 Eieren
2 tl Vanille aroma
200 gram Bloem
½ tl Bakpoeder
½ tl Zout
300 gram Speculoos pasta
300 gram Speculoos koekjes met vulling
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C (hete lucht) en bekleed een bakvorm van 22×33 cm met bakpapier.
Smelt de boter op laag vuur en als deze helemaal gesmolten is roer je er de suiker doorheen. Meng er vervolgens ook de eieren en het vanille aroma door, dit kan allemaal met een garde. Als het één geheel is meng je er met een spatel de bloem, het bakpoeder en het zout doorheen. Tenslotte meng je ook 150 gram speculoos door het beslag. Mocht de speculoos nog wat vast zijn kan je deze wat opwarmen in de magnetron zodat hij gemakkelijker te mengen is.
Stort het beslag in de bakvorm en bak dit voor 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de blondie na het bakken in de bakvorm afkoelen. Wanneer deze nog warm is verwarm je de overige 150 gram speculoos tot deze goed uit te smeren is. Verdeel de speculoos over de blondie en druk dan de koekjes erin, leg ze tegen elkaar tot de hele bovenkant van de blondie vol ligt met koekjes. Laat de blondie 2-3 uur afkoelen en opstijven. Zelf vond ik de randjes wat hard dus deze sneed ik er vanaf. De rest van de blondie snijd je in portiestukjes, ongeveer ter grootte van de koekjes.