CupCakeCute

M&M brownie cookies

/ 141 views / 0 reacties
Deze koeken heb ik jaren geleden ooit gebakken maar ik kon het recept niet meer vinden. Vandaar dat ik nu zelf een recept heb bedacht en dit is aardig goed uitgevallen al zeg ik het zelf. Een eerlijke koek die in een mum van tijd klaar is. 

Dit is genoeg voor 12 grote koeken.

  • 94 gram bloem
  • 12 gram cacao poeder
  • 4 gram bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 226 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 57 gram ongezouten boter
  • 2 grote eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 92 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram bruine M&M’s + wat losse voor bovenop
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Doe de gehakte chocolade met de boter in stukjes in een kom en smelt deze au-bain marie. 
Als de chocolade en boter gesmolten zijn haal je deze van de warmtebron af en laat je het wat afkoelen. 
Meng de bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout in een aparte kom. 
In een mixkom meng je de eieren met beide soorten suiker en vanille tot het goed gemengd is met een mixer of garde.  
Wanneer de eieren met de suiker goed gemengd zijn meng je hier de gesmolten chocolade met boter doorheen voor ongeveer 1 minuut. 
Zeef het bloemmengsel boven de eieren en chocolade en meng deze er kort doorheen, tot alles goed gemengd is.
Meng er vervolgens met een spatel de M&M’s doorheen. 
Schep met een ijslepel hoopjes deeg op de bakplaten, zorg dat er ongeveer 6 centimeter ruimte tussen de koeken zit want ze lopen een hoop uit. 
Strooi voor het bakken nog wat M&M’s over de koekjes zodat ze ook aan de buitenkant zichtbaar zijn. 
Bak de koeken voor 12-14 minuten in de oven. 
Laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen en daarna op een rekje tot ze helemaal af zijn gekoeld, of eet ze half warm dat is ook heerlijk!
Door: Danielle

0 reacties