CupCakeCute

Kingsday cookies

/ 74 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Volgende week is het alweer Koningsdag, een dag waarop het land oranje kleurt. Dit jaar zag ik dat M&M’s meedoet met deze trend en zakken verkoopt met alleen maar oranje M&M’s. Als versiering heb ik er nog oranje gekleurde chocolade overheen gedaan en goud (eetbaar) poeder.
Met recept maak je 12 koeken.
  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 180 gram oranje M&M’s
Optioneel:
  • 100 gram witte chocolade
  • Oranje kleurstof
  • Eetbaar goudpoeder
Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Zeef de bloem met baking soda en een snufje zout, zet apart.
Meng in een kom de zachte boter en licht bruine basterdsuiker tot egaal mengsel.
Voeg vervolgens het ei en vanille extract toe tot het goed gemengd is.
Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en meng tot het één geheel is en meng er vervolgens de M&M’s doorheen.
Vorm met een ijslepel 12 bollen op de bakplaat en duw ze een beetje plat.
Bak de koekjes voor 17-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de koekjes uit de oven, ze zullen dan nog een beetje zacht zijn maar ze zullen met afkoelen wat harder worden.
Laat de koekjes nog 5 minuten op de bakplaat liggen en laat ze daarna op een rekje afkoelen.

Als je de koekjes nog wil decoreren smelt je de witte chocolade als de koekjes afgekoeld zijn, dit kan in de magnetron of au-bain-marie.
Hiervoor breek of snijdt je de chocolade in kleine stukjes, doe ze in een hittebestendig schaaltje.
Als je de chocolade in de magnetron smelt doe je dit steeds voor 15 seconden tot de chocolade is gesmolten.
Ai-bain-marie doe je dit boven een pan heet water tot alle chocolade gesmolten is.
Wanneer de chocolade gesmolten is roer je hier oranje kleurstof doorheen tot het de gewenste kleur heeft.
Verdeel vervolgens de chocolade over de koekjes met een mes of door deze in een spuitzakje te doen en hier een klein puntje vanaf te knippen.
Als je ook goudpoeder hebt kan je deze nu over de koekjes verdelen. Dit doe je door een droog kwastje in het poeder te dippen. Vervolgens laat je dit over de koekjes vallen, zorg ervoor dat je het kwastje niet te ver boven de koekjes houdt, zo’n 10 cm is voldoende, anders waait het poeder weg en valt het naast je koekjes neer.
Laat de chocolade uitharden en je koekjes zijn klaar.

Door: Danielle

0 reacties