Red velvet cookies
Ingredients
225 gram Roomboter op kamertemperatuur
200 gram Witte basterdsuiker
100 gram Kristalsuiker
2 Eieren
1 1/2 theelepel Rode kleurstof
340 gram Bloem
75 gram Rode cacaopoeder
1 theelepel Bakpoeder
1/4 theelepel Baking soda
1 theelepel Zout
180 gram Witte chocolade
200 gram Mon chou
1 theelepel Vanille aroma
Snijd de mon chou in kleine blokjes en die ze in een bakje in de vriezer zodat ze wat hard kunnen worden. Snijd ook de chocolade in kleine blokjes.
Klop de boter met beide soorten suiker in 2 minuten tot een egale en romige massa. Voeg vervolgens de eieren, het vanille aroma en de rode kleurstof toe en mix tot het goed gemeng is.
In een aparte kom meng je alle droge ingrediënten behalve de chocolade en mon chou.
Meng beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix door tot er geen bloem meer zichtbaar is. Meng dan voorzichtig met een spatel de stukjes chocolade en mon chou door het deeg.
Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol ze tot een bal. Laat het deeg minimaal 2 uur en maximaal 12 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht. Leg de ballen deeg vervolgens op een, met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er zo’n 5 centimeter ruimte tussen de koeken is zodat ze tijdens het bakken niet tegen elkaar aan komen. Bak de koeken in 17 tot 22 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal de koeken na het bakken uit de oven en laat ze nog 10 minuten op de plaat liggen voordat je ze op een rekje legt om verder af te koelen.