CupCakeCute

Chocolate chip cookie (dough) taart

/ 1489 views / 0 reacties
Toen Ben en Jerry’s het recept online zette voor hun cookie dough moest ik er natuurlijk mee aan de slag. Na een paar dagen kwam ik tot deze taart en moest ik hem natuurlijk ook gaan maken. Het resultaat is een heerlijke taart, ideaal voor een koekjes liefhebber. 
Chocolate chip cookies:
  • 313 gram bloem
  • 1 theelepel Baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 225 gram gesmolten boter
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram kristalsuiker
  • 200 gram licht bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 350 gram chocolate chips
 
Cookie dough
  • 110 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 130 gram licht bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel zout
  • 130 gram bloem
  • 65 gram chocolate chips
 
Mon chou
  • 200 gram mon chou
  • 335 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram kristalsuiker
 
Bodem
  • 265 gram chocolate chip cookies
  • 150 gram boter, gesmolten
Chocolate chip cookies
Bak voor de bodem eerst de chocolate chip cookies.
Combineer de droge ingrediënten (bloem, baking soda, bakpoeder en zout) in een kom en zet aan de kant.
Klop de gesmolten boter met beide soorten suiker romig en luchtig in 3 tot 5 minuten. 
Zet hierna de mixer op lage snelheid en voeg één voor één de eieren toe en daarna het vanille extract. 
Meng daarna in 3 delen de droge ingrediënten met een spatel door de rest. 
Wanneer dit net gemengd is meng je er, met de spatel, de chocolate chips door het deeg heen. 
Als het deeg nog erg zacht is kan je het voor een half uurtje in de koelkast zetten. 
Verwarm de oven voor op 190 graden en bedek 2 bakplaten met bakpapier.
Schep, bijvoorbeeld met een ijslepel, hoopjes deeg op de bakplaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes zit omdat de koeken flink zullen uitlopen. 
Bak de koekjes voor 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. 
 
Bodem
Voor de bodem maal je de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt je de boter. 
Meng dit samen en bedek daarmee de bodem van je, met bakpapier beklede springvorm. 
Laat dit voor minimaal 10 minuten afkoelen in de koelkast. 
 
Cookie dough
Maak vervolgens je cookie dough. Ik heb hiervoor een dubbel recept gebruikt maar als je ervoor kiest om geen extra deeg op de bovenkant te doen is een enkel recept voldoende. Wat hierboven beschreven staat is dus een enkel recept. 
Verwarm voor je cookie dough een oven voor op 80 graden en bak de bloem 10 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Meng de boter, de bruine suiker, de slagroom, het zout en het vanille extract met een mixer. 
Voeg hier vervolgens de bloem aan toe en en meng dit met een spatel, als dit goed gemengd is doe je er ook de chocolate chips bij. 
 
Smeer een dunne laag cookie dough over je koekbodem en zet dit terug in de koelkast. 
 
Vulling
Klop de slagroom lobbig en klop in een andere kom de mon chou met suiker los en zacht.
Meng de slagroom en mon chou samen met een mixer tot het goed stijf is. Doe dan ongeveer 1/3 van het mon chou mengsel in je springvorm en strijk glad. 
Verdeel een deel van het cookie dough over je mon chou. Doe dit zodat ieder stuk uiteindelijk cookie dough zal bevatten.
Verdeel vervolgens de rest van het mon chou mengsel eroverheen en zet in de koelkast om op te stijven. 
Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. 

Decoreer de taart eventueel met overgebleven cookie dough en wat chocolate chips. 

0 reacties