Gezonde frambozen kwarktaart
Ingredients
- Bodem
100 gram Havermout
25 gram Kokos
40 gram Kokosolie
50 gram Kokosbloesemsuiker
- Vulling
500 gram Magere kwark
250 gram Griekse yoghurt
250 gram Diepvries frambozen
25 gram Kokosbloesemsuiker
6 blaadjes Gelatine
1 theelepel Vanille aroma
- Topping
350 gram Verse frambozen
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier.
Voor de bodem maal je de havermout met de kokos fijn. Doe dit vervolgens in een kom met de gesmolten kokosolie en de kokosbloesemsuiker. Maak hier één geheel van en verdeel dit over de bodem van de springvorm met een lepel.
Bak de bodem in 15 minuten gaar en haal hem na het bakken uit de oven, laat goed afkoelen in de springvorm.
Voor de vulling laat je de gelatineblaadjes zo’n 10 minuten weken in koud water. De frambozen doe je in een pannetje samen met de suiker. Breng de frambozen voorzichtig aan de kook terwijl je blijft roeren. Als ze uit elkaar zijn gevallen en de suiker goed is gesmolten haal je de frambozen van het vuur en meng je er de uitgeknepen blaadjes gelatine doorheen. Laat dit een beetje afkoelen.
Meng vervolgens de kwark, Griekse yoghurt en het vanille aroma door elkaar. Meng hier vervolgens het frambozenmengsel doorheen. Stort dit op de bodem en laat dit zo’n 2 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart met de verse frambozen.