CupCakeCute

Gezonde appel kwark taart

/ 716 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner

Ingredients

  • Bodem
  • 100 gram Havermout

  • 25 gram Amandelmeel

  • 40 gram Kokosolie

  • 50 ml Maple syrup

  • 1/2 theelepel Kaneel

  • Appel mix
  • 2 grote Jonagold appels

  • 1 theelepel Kaneel

  • 50 ml Appelsap

  • 1 eetlepel Maple syrup

  • Vulling
  • 500 gram Magere kwark

  • 250 gram 5% Griekse Yoghurt

  • 50 ml Appelsap

  • 1 theelepel Vanille aroma

  • 150 gram Appel mix

  • 6 blaadjes Gelatine

  • Bovenkant
  • Overig Appel mix

  • 2 blaadjes Gelatine

Bereid als eerste de bodem.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed eerst de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier en vet de springvorm in.
Voor de bodem maal je 75 gram van het havermout tot meel en smelt de kokosolie. Doe dit beiden met de rest van het havermout, het amandelmeel, de maple syrup en het kaneel in een kom en meng tot het een geheel is geworden.
Verdeel het mengsel over de bodem met een natte lepel.
Bak de bodem in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat hem daarna goed afkoelen in de springvorm, de rest van het taartje maak je gewoon in dezelfde springvorm.

Voor de vulling begin je met het maken van de appel mix omdat deze goed moet afkoelen. Hiervoor schil en snijd je de appels in kleine stukjes. Doe ze in een pan met de andere ingrediënten en kook zachtjes tot de stukjes wat zachter zijn geworden, maar niet te zacht zodat het een puree wordt.
Laat de mix goed afkoelen.

Voor de vulling laat je de gelatineblaadjes in koud water weken.
Meng de kwark, Griekse yoghurt en het vanille aroma door elkaar.
Verwarm het appelsap en laat de gelatineblaadjes erin oplossen.
Wanneer de gelatine is opgelost in het appelsap laat je dit even afkoelen.
Dit roer je weer door het kwark mengsel. Spatel vervolgens 150 gram van de appelmix (zonder het vocht) door het kwarkmengsel. Laat dit ongeveer een half uur opstijven in de koelkast voordat je bovenkant er overheen verdeeld.

Voor de bovenkant laat je de gelatineblaadjes weken in koud water. Probeer zoveel mogelijk van het vocht van de appelmix in een pannetje te doen en doe daar eventueel nog wat appelsap bij als het maar weinig is.
Maal ondertussen de stukjes appel fijn met een staafmixer.
Verwarm het vocht van de appels en los er de gelatine in op. Als de gelatine is opgelost meng je het vocht door de gemalen appels.
Schep dit vervolgens op de taart en smeer het er overheen zodat er een gelijke laag over de taart zit.

Laat de taart nog 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren de randen los en de taart kan uit de springvorm gehaald worden.

0 reacties