Gezonde mango kwarktaart
Ingredients
- Bodem
2 Eiwitten
4 eetlepels Honing
1 theelepel Vanille aroma
100 gram geraspte Kokos
- Kwark vulling
500 gram Optimel Mango kwark (Seizoensvariatie)
250 gram Griekse yoghurt
1 theelepel Vanille aroma
6 blaadjes Gelatine
2 verse Mango’s of 500 gram diepvries mango
- Topping
1 verse Mango of 250 gram diepvries mango
100 ml Kokosmelk
2 blaadjes Gelatine
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop het eiwit stijf met de honing en het vanille aroma. Als het eiwit goed stijf is meng je er vervolgens voorzichtig de kokos doorheen met een spatel. Zet alleen de ingevette ring van een springvorm van 20 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier vervolgens het kokosmengsel overheen. Het verdelen gaat het beste met de bolle kant van een ingevette lepel. Bak de bodem 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
Laat de bodem vervolgens op het bakpapier afkoelen op een rooster.
Leg de afgekoelde bodem in een, met bakpapier beklede springvorm van 20 cm doorsnede. Bedek ook de randen van de springvorm, liefst met acetaatfolie.
Leg de blaadjes gelatine in een schaal met water en laat minimaal 15 minuten weken.
Voor de vulling schil je de mango en snijd je het vruchtvlees in blokjes, deze zet je aan de andere kant. De andere mango snijd je ook in grove stukken waarna je hem pureert. Verwarm de mangopuree en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat dit even afkoelen.
Doe de kwark, Griekse yoghurt en vanille aroma bij elkaar in een schaal en mix dit door elkaar. Voeg vervolgens de mangopuree toe en mix ook dit er goed doorheen. Als laatste meng je er met een spatel de stukjes mango doorheen. Stort dit vervolgens op de bodem en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Laat 2 gelatineblaadjes weken in water voor minimaal 15 minuten.
Voor de bovenkant schil en snijd je de mango in stukjes en pureer je de mango. Als je diepvriesmango gebruikt laat je deze ontdooien. Pureer vervolgens de stukjes mango, verwarm ze in een steelpannetje met de kokosmelk en los hier de gelatine in op. Laat even afkoelen en giet dit vervolgens over de bovenkant van de taart.
Laat ook dit weer 2 uur opstijven. De taart is hierna klaar om aangesneden te worden.
Geniet ervan!