Bounty cupcakes
Cupcake
180 gram Bloem
200 gram Suiker
7 gram Bakpoeder
Snufje zout
1 Vanillestokje
180 ml Melk
1 Ei
60 ml Zonnebloemolie
- Bounty
100 gram Geraspte kokos
200 gram Gecondenseerde melk
- Botercrème
300 gram Eiwit
300 gram Kristalsuiker
375 gram Roomboter op kamertemperatuur
1 theelepel Vanillearoma
- Topping
50 gram Geraspte kokos
500 gram Melkchocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onder warmte als dat kan. Meng de droge ingrediënten in een kom met een garde. Als deze goed zijn gemengd roer je de rest van de ingrediënten doorheen. Zet in een cupcakebakvorm 12 cupcakepapiertjes en vul deze voor ongeveer 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes voor 25-30 minuten gaar in de oven, tot de cupcakes goud-bruin zijn.
Haal de cupcakes na het bakken uit de bakvorm en laat ze helemaal afkoelen op een rekje.
Als de cupcakes afgekoeld zijn hol je hem een beetje uit. Ik doe dat door met de achterkant van een spuitmondje in het cakeje te steken. Vervolgens schep je dit eruit en hol je het cakeje wat uit.
Maak voor de vulling een half bounty recept. Je gebruikt hiervoor 200 gram gecondenseerde melk en 100 gram geraspte kokos. Dit meng je tot het een geheel is geworden. Hiermee vul je het uitgeholde cakeje en zorg dat er een klein hoopje op zit. Je houdt hierna ongeveer de helft van het bounty mengsel over, dit bewaar je.
Maak vervolgens een Swiss Merengue Buttercream. Hiervoor doe je het eiwit met de suiker in een hittebestendige mixkom. Deze kom hang je boven een pan met kokend water en verwarm je al kloppend zo’n 3 minuten, totdat de suiker is opgelost. Hierna mix je in 5 minuten het eiwit luchtig en koeler. Hierna voeg je in steeds kleine hoeveelheden boter toe totdat dit er allemaal bij zit. Dan doe je ook het vanille aroma bij het botermengsel en klop dit nog 5 minuten tot een heerlijk en luchtig geheel. Als de 5 minuten voorbij zijn mix je wat over was van het bounty mengsel door de botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en spuit een mooie toef op de cupcake. Strooi dan nog wat geraspte kokos over de cupcake en zet de cupcakes in de koelkast, laat ze minimaal een uur goed afkoelen en opstijven.
Snijdt de chocolade in grove stukken en doe zo’n 400 gram in een magnetron bestendig schaaltje. Zet deze voor steeds 30 seconden in het schaaltje en roer na iedere ronde goed door tot de chocolade gesmolten is. Dan doe je de rest van de chocolade erbij en roer door totdat ook deze goed gesmolten is. Doe de chocolade in een schaaltje of beker die breed en diep genoeg is zodat je de cupcakes erin kan dippen. Pak dan een cupcake, dip de volledige toef in de chocolade. Doe dit met alle cupcakes en laat de chocolade goed opstijven, eventueel in de koelkast. Belangrijk hiervoor is dat de toef van de cupcakes goed opgesteven is anders zal deze in de chocolade achterblijven.