CupCakeCute

Witte chocolade frambozen cupcakes

/ 179 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
De basis voor deze cupcake is het basisrecept voor cupcakes wat ook op de site te vinden is. Een cupcake met een frisse toon door de frambozenvulling.
Met dit recept maak je ongeveer 24 cupcakes.
Cupcakes
  • 2 eieren
  • 360 gram bloem
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 360 ml melk
  • 440 gram kirstalsuiker
  • 14 gram bakpoeder
  • Flinke snuf zout
  • 2 vanillestokjes of 2 theelepels vanille extract
Vulling
  • 250 gram verse framboos
  • 45 gram suiker
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 235 ml water
  • 2 eetlepels maïzena
Ganache
  • 800 gram witte chocolade
  • 200 ml slagroom
  • Eventueel kleurstof naar wens
Vulling
Doe voor de vulling alle ingrediënten behalve de maïzena in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
Laat dit even doorkoken terwijl je af en toe roert.
Wanneer alle frambozen kapot zijn gekookt en de ingrediënten gemengd zijn zeef je de maïzena erboven terwijl je met een garde blijft doorroeren.
De hoeveelheid maïzena is een beetje afhankelijk van de dikte die je wil bereiken, ik heb twee flinke eetlepels gebruikt maar het is maar net hoe dik of dun je het wilt hebben.
Houd er wel rekening mee dat de maïzena even tijd nodig heeft om te binden, wat erbij doen kan altijd nog.
Als je vulling de gewenste dikte heeft bereikt doe je deze in een schaaltje en laat het helemaal afkoelen.
Ganache
Voor de ganache doe je de witte chocolade in stukjes in een magnetron bestendige schaal en vervolgens doe je hier de slagroom bij. Laat de chocolade in de magnetron smelten door deze steeds 30 seconden op vol vermogen in de magnetron te zetten. Roer steeds na iedere 30 seconden tot de chocolade helemaal is gesmolten en het met de slagroom één geheel is geworden.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat het buiten de koelkast helemaal afkoelen en wat opstijven.
Wanneer je geen magnetron hebt kan je de chocolade en slagroom au-bain-marie verwarmen tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Voor mijn cupcakes heb ik ervoor gekozen om de ganache meteen na het smelten te kleuren met een gelkleurstof, dit is natuurlijk niet per se nodig maar ik vond het wel leuk.
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng met een garde de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout in een mengkom.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng deze met het bloemmengsel.
Meng in een andere kom het ei, de melk en de zonnebloemolie.
Als je ervoor kiest om vanille extract te gebruiken doe je deze bij de natte ingrediënten.
Voeg daarna beide mengsels bij elkaar en meng dit tot een mooi, glad beslag.
Doe vervolgens papiertjes in je cupcakevorm en vul deze voor ongeveer 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten af in de oven. Laat de cupcakes na het bakken op een rooster afkoelen.
Wanneer alle onderdelen goed zijn afgekoeld kan het samenstellen beginnen.
Haal met een appelboor het midden uit de cupcake, tot ongeveer 2/3 van het cakeje.
Bewaar de bovenkant hiervan zodat je deze later terug kan zetten.
Vul het cakeje met de frambozenvulling, ik vond het handig om dit met een spuitzak te doen.
Zet dan het bovenkantje weer terug op de cupcake.
Klop voor gebruik de ganache nog even op zodat deze wat luchtiger wordt en ook weer soepel genoeg om te verwerken.
Kies een spuitmondje dat je leuk vindt en doe de ganache in een spuitzak. Spuit in de gewenste vorm je ganache op de cupcake.
Bewaar de cupcakes in de koelkast, de ganache zal dan ook mooi opstijven.
Door: Danielle

0 reacties