Aspergequiche

Dit recept is geschreven voor een vlaai-/quichevorm van 28 cm doorsnede
Ingredients
1 pak Quichedeeg
700 gram Asperges
5 eieren
250 gram Crème fraiche light
3 plakken Gegrilde beenham
1 zakje Knorr saus voor asperges
Snuf peper
Snuf zout
50 gram Geraspte kaas
Bereiding
Schil de asperges en snijdt de onderste 2 cm ervan af. Kook de asperges 10 minuten en laat ze na het koken nog 5 minuten in het hete water staan (met het gas uit) om na te garen. Haal ze na deze tijd uit het water en laat ze goed uitlekken op bijvoorbeeld een schone theedoek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en laat dit 5 minuten op kamertemperatuur komen. Bedek vervolgens de bodem van je vlaai- of quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem om te voorkomen dat deze omhoog komt. Vervolgens bedek je de bovenkant van het deeg met bakpapier en leg daarin bakbonen of droge bonen die je gebruikt om blind te bakken. Wanneer de oven warm is bak je de bodem voor 20 minuten blind in de oven. Na het blindbakken haal je de bakbonen door middel van het bakpapier van het deeg af en laat je de bonen afkoelen.
Kook ondertussen 2 eieren voor 8 minuten, giet na de tijd het hete water af en spoel ruim met koud water.
Verkruimel de gekookte eieren en verdeel deze over de asperges.
Beleg de bodem van het deeg met de plakken beenham en leg hier de gare asperges op. In een kom meng je eerst de crème fraiche met het zakje saus voor asperges. Vervolgens meng je hier de overige 3 eieren, de peper, zout en de kaas doorheen. Verdeel dit mengsel over de asperges en bak dit vervolgens nog 25-30 minuten in de oven gaar.
De quiche is klaar als je ziet dat het eimengsel stevig en gaar is geworden en de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
Haal de quiche uit de vorm en serveer hem eventueel met een salade.