CupCakeCute

Gevulde chocolade Brioche

/ 66 views / 0 reacties
Bereidingstijd 60 minuten + 3,5 uur wachten
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Ingredients

  • Brooddeegstarter
  • 150 ml Volle melk

  • 5 gram droge of 15 gram verse Gist

  • 20 gram Honing

  • 150 gram Bloem

  • Brooddeeg
  • Brooddeegstarter

  • 190 gram Bloem

  • 40 gram Cacao

  • 5 gram Zout

  • 1 theelepel Vanille aroma

  • 70 gram Honing

  • 1 Ei

  • 80 gram Roomboter, op kamertemperatuur

  • 180 gram Chocolate chips

  • Craquelin
  • 120 gram Roomboter, op kamertemperatuur

  • 130 gram Rietsuiker

  • 100 gram Patentbloem

  • 20 gram Cacaopoeder

  • Vulling
  • 300 gram Nutella

Bereiding

Verwarm in een pannetje de melk tot ongeveer 40 graden. Voeg vervolgens het gist en honing toe. Als dit goed is gemengd roer je er ook de bloem doorheen. Als dit goed is gemengd dek je het af met huishoudfolie en laat dit voor minimaal 20 minuten staan. 

Als de starter klaar is doe je deze samen met de bloem, cacaopoeder, zout, vanille, honing en ei in een mixkom. Kneed het deeg met een deeghaak tot het zacht is en loslaat van de zijkanten van de kom. Voeg dan de boter toe en meng tot het goed door het deeg gemengd is. Blijf dan nog 5 minuten kneden. 

Als je klaar bent met kneden doe het deeg dan in een ingevette kom en dek dit af met huishoudfolie. Laat dit voor minimaal 2 uur in een warme en vochtige ruimte rijzen. 

Ondertussen maak je het deeg voor de craquelin. Hiervoor roer je de roomboter zacht in een mixkom, dit hoeft niet luchtig te worden. Voeg dan de andere ingrediënten toe en meng tot het één geheel is. Breng het deeg over op een bakpapier en rol het tussen 2 bakpapiertjes uit tot 2-3 mm dikte. Steek hier rondjes van ongeveer 6 cm uit en leg ze op een ander bakpapiertje en leg ze minimaal 30 minuten in de vriezer. Het deeg dat over is kan je steeds opnieuw kneden en uitrollen tot het op is. Laat de plakjes in de vriezer liggen tot je de broodjes in de oven doet. 

Na het rijzen van het deeg haal je het uit de kom en kneed je de lucht eruit. Vervolgens meng je er de chocolate chips doorheen. Rol het deeg vervolgens uit tot een rechthoekige lap van 50 bij 25 cm. Rol deze vervolgens strak op langs de lange kant. Snijdt de rol in 8 gelijke stukken en zet ze op 1 snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat of in een bakpapiertje en dek ze af met huishoudfolie. Laat deze broodjes 45 minuten rijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. 

Zet de broodjes op een bakplaat en leg er een plakje craquelin op. Bak de broodjes voor 20-30 minuten in het midden van de de voorverwarmde oven. Haal ze na het bakken direct van de bakplaat en zet ze op een rekje om af te koelen. Vul een spuitzak met rond spuitmondje met de Nutella. Prik een gaatje in de bovenkant van het broodje en vul ze met de Nutella. Eventueel kan je wat chocolade op de Nutella leggen. Laat de broodjes vervolgens afkoelen. 

0 reacties