CupCakeCute

Appeltaart

/ 211 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Een klassieker: appeltaart. Toen mijn collega’s laatst aangaven wel een appeltaart te willen tijdens de teamdag ben ik een recept gaan uitwerken en dat is onderstaand recept geworden.
  • 400 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram Roomboter
  • 200 gram Witte basterdsuiker
  • 1 Ei (de helft doe je door het deeg en de andere helft is om de taart mee af te smeren)
  • 8 gram Vanillesuiker
  • snufje Zout
  • 900 gram Granny smith appels
  • 100 gram Rozijnen
  • 75 gram Kristalsuiker
  • 3 theelepels Kaneel
  • 15 gram Paneermeel
Zet een springvorm van 22 cm klaar, bedek de bodem hiervan met bakpapier en vet de springvorm in.
Wel de rozijnen in warm water.
Meng het suiker en de kaneel in een schaaltje, zet dit opzij voor later.
Meng voor het deeg het zelfrijzend bakmeel, de roomboter, de basterdsuiker, de helft van het ei, de vanillesuiker en het zout door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt.
Verdeel het deeg in drie delen. Met het eerste deel bedek je de bodem van de springvorm.
Met het tweede deel bedek je de zijkanten van de springvorm.
Verdeel het paneermeel in een dun laagje over de bodem van de springvorm.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in vieren en dan in dunne plakjes.
Doe de helft van de appelplakjes in de bakvorm, ik heb dit gedaan door de plakjes naast elkaar te leggen en zo rond te gaan tot je een laag vol hebt. Strooi er dan wat van de gewelde rozijnen overheen. Ga zo door tot je ongeveer de helft van de appel in de vorm hebt. Strooi er dan de helft van de suiker met kaneel overheen. Ga vervolgens verder met de appels en rozijnen verdelen in de springvorm.
Strooi als alle appel op is het overgebleven suiker en kaneel over de appels.
Rol het derde deel van het deeg uit en snij er smalle repen van van ongeveer 1 cm breed. Hier beleg je kruislings de bovenkant van de taart mee. Als je genoeg deeg over hebt kan je ook nog een randje deeg over de rand van de bovenkant leggen.
Vervolgens bak je de taart voor 60 minuten op 170 graden net onder het midden van de oven.
Door: Danielle

0 reacties