Basisrecept Creamcheese icing
/ 31 views /
0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Dit is een basisrecept voor een roomkaasglazuur, ideaal voor het versieren van een taart, cupcake of het vullen van een macaron. Je kan er alle kanten mee op qua kleur en smaak door er simpel wat aan toe te voegen.
- 200 gram roomkaas op kamertemperatuur (bv. mon chou of philadelphia)
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 220 gram poedersuiker
- 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille extract
Klop de boter goed los met een mixer.
Voeg daarna de roomkaas toe en klop ook dit goed los.
Snijdt het vanillestokje in de lengte door de helften schraap het merg eruit.
Meng het merg (of het extract) vervolgens door de boter en roomkaas.
Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe, voeg pas weer nieuwe poedersuiker toe wanneer het vorige volledig is opgenomen. Doe dit totdat alle poedersuiker is opgenomen.
Als laatste kan je het glazuur nog even kort op hoge snelheid mixen waardoor het glazuur wat luchtiger wordt.
Het glazuur is nu klaar voor gebruik, je kan er ook voor kiezen om hem nog even op te laten stijven in de koelkast. Let er wel op dat het glazuur dan ook wat harder wordt en het wat zwaarder wordt om het glazuur over bijvoorbeeld cupcakes te verdelen.
Voeg daarna de roomkaas toe en klop ook dit goed los.
Snijdt het vanillestokje in de lengte door de helften schraap het merg eruit.
Meng het merg (of het extract) vervolgens door de boter en roomkaas.
Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe, voeg pas weer nieuwe poedersuiker toe wanneer het vorige volledig is opgenomen. Doe dit totdat alle poedersuiker is opgenomen.
Als laatste kan je het glazuur nog even kort op hoge snelheid mixen waardoor het glazuur wat luchtiger wordt.
Het glazuur is nu klaar voor gebruik, je kan er ook voor kiezen om hem nog even op te laten stijven in de koelkast. Let er wel op dat het glazuur dan ook wat harder wordt en het wat zwaarder wordt om het glazuur over bijvoorbeeld cupcakes te verdelen.