CupCakeCute

Oreo broodjes

/ 110 views / 0 reacties
Bereidingstijd 3,5 uur
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Ingredients

  • 1/2 zakje Droge gist (4 gram)

  • 125 ml Volle melk

  • 256 gram Bloem

  • 34 gram Kristalsuiker + 1/2 eetlepel

  • 1/2 theelepel Zout

  • 1 Ei

  • 1/2 theelepel Vanille extract

  • 76 gram Roomboter, op kamertemperatuur

  • 50 gram Gemalen Oreo’s (optioneel)

  • Vulling
  • 125 gram Roomkaas (mon chou), zacht

  • 100 gram Kristalsuiker

  • 100 gram gemalen Oreo

  • Roomkaas topping
  • 115 gram Mon chou, zacht

  • 85 gram Poedersuiker

  • 1/2 theelepel Vanille extract

  • 25 gram Oreo kruimels

Doe de bloem, suiker en het zout bij elkaar in een kom en meng dit kort door.Verwarm de melk tot ongeveer 43 graden Celcius en doe dit in een mixkom, strooi er een eetlepel suiker en de gist in, roer en laat ongeveer 5 minuten zijn werk doen tot het gist begint te schuimen.Voeg de bloem, het suiker, het zout, de eieren en de vanille bij het gist mengsel en meng op lage snelheid tot alles goed is gemengd. Mix dan nog op middelmatige snelheid tot je een mooi en soepel deeg hebt.Voeg dan beetje bij beetje de boter toe en meng nog 4 minuten door tot het een mooi geheel is. Het kan zijn dat je af en toe de zijkanten van de kom schoon moet schrapen om de boter goed door het deeg te laten mengen.Als het deeg een mooi geheel is doe je deze in een ingevette kom welke je afdekt met huishoudfolie. Laat het deeg voor 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Net voordat het deeg klaar is met rijzen maak je de vulling. Dit doe je door alle ingrediënten door elkaar te mixen.
Kneed het deeg nog even door, je kan er dan eventueel nog wat Oreo kruimels doorheen mengen.
Rol het deeg dan uit tot een plak van ongeveer 30 bij 40 cm.
Verdeel de vulling over het deeg en laat hierbij ongeveer 1 cm rond de randen vrij.
Rol het deeg vervolgens strak op vanaf de lange kant.
Snijd het deeg in 9 gelijke stukken en leg ze met de vulling-kant naar boven in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm.
Bedek de broodjes met huishoudfolie en laat ze 45 minuten rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Haal het folie van de broodjes en bak ze in 20-25 minuten tot goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.
Maak de roomkaastopping door alle ingrediënten goed te mixen. Verdeel de topping over de lauwe broodjes. Strooi er vervolgens nog wat Oreo kruimels overheen.

Snijd de broodjes en geniet ervan!

0 reacties