CupCakeCute

Chocolate caramel crinkle cookies

/ 130 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Dit zijn heerlijke chocolade koekjes die er weer net even wat anders uitzien. Ik heb deze koekjes al vaker gemaakt waarbij ik zowel rolo’s als fudge heb gebruikt en de voorkeur gaat voor mij uit naar Rolo’s.
Met dit recept maak je ongeveer 12 koeken.
  • 96 gram Bloem
  • 70 gram Gezouten boter
  • 40 gram Cacaopoeder
  • ⅛ theelepel Zout
  • 12 Rolo’s of karamelsnoepjes
  • ¾ theelepel Bakpoeder
  • ± 48 gram Poedersuiker
  • 1 Ei
  • 55 gram Licht bruine basterd suiker
  • 100 gram Kristalsuiker
  • ¾ theelepel Vanille aroma
Meng in een kom de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en het zout en zet dit aan de kant.
Mix in een mixkom de boter, kristalsuiker en basterdsuiker op middelhoge snelheid tot een luchtige mix, in ongeveer 4 minuten.
Voeg het ei toe en als deze helemaal op is genomen ook het vanille aroma.
Voeg ook de droge ingrediënten toe en mix dan nog even op lage snelheid tot alle ingrediënten zijn gemengd.
Laat het deeg 1 tot 2 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Wanneer het deeg is opgesteven haal je het uit de koelkast en schep je met een lepel deeg eruit en rol dit in een bal.
Druk met je duim een gat in het midden van de deegbal en doe dan de rolo erin.
Vorm het deeg goed om de rolo heen (zorg dat het volledig is bedekt).
Rol vervolgens weer een mooie ronde bal en rol het dan door het poedersuiker zodat er een royale laag poedersuiker om het deeg zit. Leg de deegballen, met voldoende tussenruimte, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze vervolgens voor 11-13 minuten en laat ze hierna nog 5 minuten afkoelen op de bakplaat, uit de oven, voordat je ze op een afkoel rekje legt.
Door: Danielle

0 reacties