CupCakeCute

Leopard bread

/ 63 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Afgelopen weekend kwam ik een recept tegen voor een Leopard bread (luipaardbrood). Dit vond ik er leuk uitzien en ik besloot het daarom zelf ook te gaan maken. Nu kwam ik er met de bestaande beschrijving niet helemaal uit dus die heb ik aangepast en zal ik hieronder uitwerken.
  • 270 ml melk
  • 25 gram maizena
  • 6 gram zout
  • 5 gram vanille extract
  • 70 gram kristalsuiker
  • 80 gram roomboter
  • 375 gram bloem
  • 8 gram droge gist
  • 1 ei
  • 20 gram cacaopoeder
Doe 250 ml melk met maizena, zout en vanille extract in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur.
Breng dit zachtjes en al roerend met een garde aan de kook en laat dit inkoken tot ongeveer vla dikte.
Als het de gewenste dikte heeft bereikt haal je het pannetje van het vuur en roer er de suiker en boter doorheen.
Doe het mengsel in een mengkom en laat helemaal afkoelen.
Als het af is gekoeld meng je er de bloem, gist en het ei doorheen.
Kneed door tot het een mooi elastisch deeg is geworden.
Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
Bol het eerste deel van het deeg op en leg het in een kom en dek af met huishoudfolie.
Het andere deel van het deeg deel je weer in 2 gelijke delen.
Door het eerste deel van het deeg meng je 15 gram cacaopoeder en 15 ml melk.
Meng door tot het een mooie egale donkerbruine kleur heeft gekregen. Leg ook dit deeg weg in een kom en dek af met huishoudfolie.
Voor het laatste deeg meng je 5 gram cacaopoeder en 5 ml melk door het deeg. Blijf goed kneden tot het een egale lichtbruine kleur heeft gekregen. Leg ook dit deeg weg in een kom en dek af met huishoudfolie.
Laat alle 3 de deegbollen rijzen op een warme en droge plek voor 1,5 uur.
Als het deeg goed is gerezen verveel je alle 3 de deegbollen in 7 gelijke delen, je hebt dan uiteindelijk 21 bolletjes deeg.
Begin met het uitrollen van het lichtbruine deeg.
Rol een deegbolletje uit tot een langwerpige plak deeg en rol dit op tot een rolletje en leg aan de kant.
Vervolgens rol je een donkerbruin bolletje deeg uit tot een langwerpige plak, deze rol je om het lichtbruine deeg en leg je aan de kant.
Als laatste rol je een bolletje wit deeg uit tot egale plak. Deze rol je vervolgens om het rolletje van de bruine deegjes.
Dit doe je vervolgens met alle deegbolletjes zodat je uiteindelijk 7 ‘pillen’ hebt gevormd uit alle 3 de deegjes.
Vet een cake- of broodblik in met boter en bedek de lange zijkanten en onderkant met bakpapier.
Leg de ‘pillen’ van deeg in het blik en dek af met huishoudfolie om te laten rijzen.
Zet het weg op een warme en droge plek en laat het een uur lang rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Bestrijk het brood met wat melk en bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven af in 35-40 minuten.
Haal het brood meteen na het bakken uit je bakblik en laat het afkoelen op een rooster.

0 reacties