Cookie monster cookies

Voor 15 koeken
Ingredients
225 gram Roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram Licht bruine basterdsuiker
100 gram Kristalsuiker
2 Eieren
Blauw kleurstof naar keuze
410 gram Bloem
1 theelepel Bakpoeder
1/4 theelepel Baking soda
1 theelepel Zout
55 gram Oreo’s
55 gram Chocolate chip cookies
- Ter decoratie
30 eetbare oogjes
Doe de boter met beide soorten suiker in een kom en meng in 2 minuten tot een egale massa. Voeg vervolgens de eieren met het vanille aroma en de kleurstof toe en mix tot dit ook goed is opgenomen.
Meng in een aparte kom de andere ingrediënten behalve de koekjes. Dit doe je vervolgens beetje bij beetje door het botermengsel. Dit mix je vervolgens tot er geen bloem meer zichtbaar is. Breek de koekjes in grove stukken en meng deze door het deeg heen.
Verdeel het deeg in 15 gelijke stukken en rol er ballen van. Laat het deeg minimaal 2 en maximaal 12 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht. Verdeel de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er rekening mee dat ze uitzetten in de oven dus leg ze op de ovenplaat met voldoende tussenruimte.
Bak de koeken in 17 tot 22 minuten gaar in het midden van de oven. Haal ze na het bakken uit de oven, en leg op iedere koek 2 oogjes naast elkaar. Laat ze dan nog 10 minuten op de bakplaat nagaren voordat je ze op een koelrekje legt om helemaal af te koelen. Bewaar de koeken in een luchtdichte trommel.