CupCakeCute

Bueno stuffed cookie

/ 54 views / 0 reacties
Bereidingstijd 45 minuten + 2 uur
Moeilijkheidsgraad Beginner

Ingredients

  • 225 gram Roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gram Witte basterdsuiker

  • 100 gram Kristalsuiker

  • 2 Eieren

  • 340 gram Bloem

  • 75 gram Cacaopoeder

  • 1 theelepel Bakpoeder

  • 1/4 theelepel Baking soda

  • 1 theelepel Zout

  • 1 theelepel Vanille aroma

  • 80 gram Pure chocolate chips

  • 24 stukjes Kinder Bueno (3 verpakkingen)

  • Optioneel
  • 100 gram Pure smeltchocolade ter decoratie

Doe de boter met beide soorten suiker in een kom en meng in 2 minuten tot een egale massa. Voeg vervolgens de eieren met het vanille aroma toe en mix tot dit ook goed is opgenomen.

Meng in een aparte kom de andere ingrediënten behalve de chocolate chips en stukjes Kinder Bueno. Dit doe je vervolgens beetje bij beetje door het botermengsel. Dit mix je vervolgens tot er geen bloem meer zichtbaar is. Meng er vervolgens met een spatel de chocolate chips doorheen.

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, maak er een platte plak van, leg er een stukje Kinder Bueno in en vouw het deeg dicht en rol er een bal van. Laat het deeg minimaal 2 en maximaal 12 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht. Verdeel de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er rekening mee dat ze uitzetten in de oven dus leg ze op de ovenplaat met voldoende tussenruimte.

Bak de koeken in 17 tot 22 minuten gaar in het midden van de oven. Haal ze na het bakken uit de oven en laat ze nog 10 minuten op de bakplaat nagaren voordat je ze op een koelrekje legt om helemaal af te koelen. Wanneer je de koeken op het koelrekje legt, leg je er ook nog een stukje Kinder Bueno op. De pure chocolade smelt je en doe je in een klein (spuit)zakje en hiermee spuit je strepen over de koeken.

0 reacties