Lemon crinkle cookies
/ 241 views /
0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Dit zijn heerlijk frisse koekjes en door de citroen niet al te zoet. Ze maken een perfect tussendoortje en zijn door hun frisheid net even anders dan je gewend bent.
Met dit recept maak je ongeveer 18 koekjes.
Met dit recept maak je ongeveer 18 koekjes.
- Citroenrasp van 1 citroen
- 1 Ei
- 1 ½ eetlepel Citroensap
- 128 gram Bloem
- 1 theelepel Bakpoeder
- 3 druppels Gele kleurstof (optioneel)
- 113 gram Kristalsuiker
- ¼ theelepel Zout
- ¼ theelepel Vanille extract
- 70 gram Ongezouten boter
- ± 32 gram Poedersuiker
Meng in een kom of schaaltje de bloem, het bakpoeder en het zout en zet aan de kant.
In een mixerkom mix je de boter, suiker en citroenrasp tot een lichte en luchtige mix. Voeg dan het ei toe, daarna het citroensap, vanille extract (en gele kleurstof) mix tot het goed gemengd is.
Zet de mixer vervolgens op lage snelheid en voeg de droge ingrediënten toe en meng tot het één geheel is.
Laat het deeg vervolgens 1-2 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schep met een lepel ongeveer 25 gram deeg uit de kom en rol tot tot een bal en bedek de bol vervolgens met poedersuiker tot er een royale laag omheen zit. Leg de deegbollen op een, met bakpapier beklede, bakplaat met voldoende tussenruimte.
Bak ze vervolgens 10-13 minuten in een voorverwarmde oven en laat ze na het bakken nog 5 minuten op de bakplaat liggen buiten de oven voordat je ze op een rooster legt om verder af te koelen.
In een mixerkom mix je de boter, suiker en citroenrasp tot een lichte en luchtige mix. Voeg dan het ei toe, daarna het citroensap, vanille extract (en gele kleurstof) mix tot het goed gemengd is.
Zet de mixer vervolgens op lage snelheid en voeg de droge ingrediënten toe en meng tot het één geheel is.
Laat het deeg vervolgens 1-2 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schep met een lepel ongeveer 25 gram deeg uit de kom en rol tot tot een bal en bedek de bol vervolgens met poedersuiker tot er een royale laag omheen zit. Leg de deegbollen op een, met bakpapier beklede, bakplaat met voldoende tussenruimte.
Bak ze vervolgens 10-13 minuten in een voorverwarmde oven en laat ze na het bakken nog 5 minuten op de bakplaat liggen buiten de oven voordat je ze op een rooster legt om verder af te koelen.