Maple pecan
/ 231 views /
0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijdens mijn bijbaantje bij de Hema leerde ik de Maple pecan kennen en was ik meteen fan! De laatste tijd ben ik gaan zoeken naar recepten en heb ik er uiteindelijk zelf één gemaakt. Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden!
- 10 vellen Roomboter bladerdeeg
- 40 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram pecannoten
- 50 gram Maple syrup (Esdoorn siroop)
- 1 losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de velletjes bladerdeeg op het aanrecht om te laten ontdooien.
Maal de pecan noten tot ze matig tot fijn gemalen zijn. Dit gaat het beste in een hakmolen of blender.
Doe de boter in een mixkom met het kaneel, de maple syrup en de gemalen pecan noten.
Meng dit goed door elkaar met een vork.
Als het bladerdeeg ontdooid is verdeel je ongeveer een volle eetlepel per velletje over het midden. Vervolgens vouw je de bovenkant en onderkant wat naar binnen.
De zijkanten van de bladerdeeg snij je in tot aan de vulling en vouw je vervolgens om en om over de vulling heen.
Als je klaar bent met het vouwen leg je de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi wat in stukjes gebroken pecan nootjes over de broodjes en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
Als de broodjes gebakken zijn haal je ze uit de oven en smeer je er meteen met een kwastje wat maple syrup overheen.
Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.