My mississippi mud pie
- 40 Oreo koekjes
- 60 gram boter
- 225 gram pure chocolade
- 150 gram roomboter
- 140 gram kristalsuiker
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-essence
- 125 gram bloem
- snufje zout
- 180 gram pure chocolade
- 110 ml melk
- 2 eidooiers
- 30 gram suiker
- 375 ml slagroom
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix (eventueel)
Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt de boter en meng deze met een vork door de koekkruimels.
Vet een springvorm van 28 cm doorsnede in en verdeel de koekjes over de bodem en de zijkanten van de vorm. Zet deze vervolgens voor 10 minuten in de koelkast om wat op te stijven. Verwarm dan de oven voor op 150 °C.
Bak de bodem voor 10 minuten en laat daarna goed afkoelen.
Brownie:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom, voeg daar ook de boter, in stukjes, aan toe.
Smelt de chocolade en boter vervolgens au-bain-marie. Roer het tot een glad mengsel en laat vervolgens iets afkoelen. Voeg dan beide soorten suiker toe aan de chocolade, meng dit goed. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop goed na iedere toevoeging. Voeg dan de vanille essence toe.
Zeef de bloem met het zout boven de kom en meng dit goed door, zorg ervoor dat het een glad beslag wordt.
Giet het beslag over de bodem en bak het in 20-25 minuten af in de oven.
Laat vervolgens weer goed afkoelen.
Chocolademousse:
Hak de chocolade fijn.
Breng in een pannetje de melk aan de kook.
Klop ondertussen in een andere, hittebestendige kom, de eidooiers met de suiker los. Voeg de kokende melk toe aan het eiermengsel, blijf ondertussen steeds kloppen zodat de eieren niet stollen.
Schenk het mengsel vervolgens terug in het pannetje en laat het op laag vuur, al roerend binden. Als het mengsel gebonden is neem je de pan van het vuur en roer er de chocolade doorheen totdat deze helemaal is gesmolten.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
Klop dan de slagroom lobbig en meng hier het chocolademengsel voorzichtig door.
Wanneer je de slagroom niet helemaal stijf klopt kan je het chocolademengsel er grotendeels met de mixer doorheen mengen. Ga er dan nog altijd even met een spatel doorheen om voorzichtig te mengen zodat je weet dat het goed is gemengd.
Verdeel de mousse vervolgens over de afgekoelde brownie en laat een uur opstijven in de koelkast.
Topping:
Klop de slagroom stijf met suiker en klopfix.
Verdeel dit vervolgens over de chocolademousse.
Decoreer de taart naar wens.