CupCakeCute

Oreo mon-chou taart 2.0

/ 341 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Deze taart heb ik eerder gemaakt maar ik was er niet helemaal tevreden over. Na wat aanpassingen is dit het recept geworden waar ik erg tevreden mee ben.
De taart maak je in een springvorm van 24 cm doorsnede.
Bodem:
  • 265 gram Oreo koekjes
  • 150 gram Milka chocolade met Oreo
Vulling:
  • 200 gram mon chou
  • 335 ml slagroom
  • 125 gram kristalsuiker
  • 50 gram Milka chocolade met Oreo
  • 1/2 vanillepeul
Ganache:
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram melkchocolade
  • 5gram boter
Bodem:
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de Oreo koekjes zo klein mogelijk tot kleine kruimels, in bijvoorbeeld een keukenmachine.
Snijd daarna de chocolade in stukjes, doe deze in een magnetron bestendige schaal en smelt deze in de magnetron. Doe dit telkens voor maximaal 20 seconden op de hoogste stand. Na 20 seconden roer je de chocolade door en verwarm je deze nog enkele keren totdat deze helemaal gesmolten is.
Doordat er stukjes Oreo in de chocolade zitten blijven er stukjes in de chocolade zitten dus let goed op dat je deze niet te lang verwarmd. Meng vervolgens de koekkruimels en de chocolade met elkaar, en verdeel deze over de bodem van je springvorm. Doe dit snel, voordat de chocolade weer uithardt en probeer de bodem gelijkmatig te krijgen.
Laat de bodem verder afkoelen in de koelkast.Vulling:
Klop de mon chou zacht met suiker en het merg uit de vanillepeul.
Klop in een andere kom de slagroom lobbig.
Snijdt de chocolade in kleine stukjes en meng deze door de mon chou met de mixer, doe dit niet te lang. Meng vervolgens de slagroom en de mon-chou samen. Als je de slagroom niet volledig stijf klopt kan je de mon chou en slagroom met de mixer mengen. Wanneer je de slagroom wel volledig stijf hebt geklopt meng je deze voorzichtig met een spatel.
Hierna verdeel je dit mengsel over de koekjesbodem. Laat het ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Ganache:
Snijdt de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een warmte bestendige kom. Breng de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade. Roer de boter door de chocolade en slagroom en blijf zachtjes roeren totdat de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn.
Laat de ganache vervolgens afkoelen, hierbij wordt het ook wat dikker.
Giet vervolgens een laagje ganache op de taart en laat deze verder afkoelen en opstijven in de koelkast.

Door: Danielle

0 reacties