Pistache muffins
Voor 9 muffins
Ingredients
120 gram Ongezouten pistachenootjes, zonder schil
200 gram Kristalsuiker
240 gram Bloem
1 tl Bakpoeder
1 tl Baksoda
snuf zout
240 ml Volle melk
120 ml Zonnebloemolie
2 Eieren
1 tl Vanille aroma
- Crumble
40 gram Ongezouten pistachenootjes, zonder schil
30 gram Bloem
30 gram Kristalsuiker
30 gram Roomboter, koud en in stukjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C, boven- en onderwarmte.
Maal in een keukenmachine de pistachenootjes met de kristalsuiker tot fijne stukjes. Doe de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een grote kom en voeg daar het pistache en suiker mengsel aan toe. Roer dit even kort door tot het gemengd is. Meng in een andere kom de melk, zonnebloemolie, eieren en vanillearoma door elkaar.
Doe dan de natte ingrediënten bij de droge en meng het met een spatel door elkaar.
Voor de crumble maal je ook de pistachenootjes tot ze fijn zijn. Doe deze met de andere ingrediënten in een kom en meng dit tot het mooie kruimels zijn geworden.
Verdeel het muffinbeslag door 9 muffinpapiertjes voor ongeveer ¾ te vullen. Als je ze in een muffinbakvorm bakt zorg er dan voor dat je om en om een vakje leeg houdt, op deze manier hebben de muffins genoeg ruimte om uit te zetten. Als je geen hoge bakpapiertjes hebt zoals op de foto dan is het beslag voldoende voor meer muffins, zorg ervoor dat je ze ook dan voor maximaal ¾ vult.
Strooi na het vullen de kruimels over de muffins en bak ze in 15-20 minuten gaar in het midden van de oven. Haal de muffins na het bakken uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen.