CupCakeCute

Raffaello

/ 969 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Raffaello is een heerlijk snoepje met witte chocolade en kokos. En het leek me leuk om deze zelf te maken. Ik heb daarom zelf  een recept uitgewerkt wat heeft geresulteerd in deze heerlijke ‘Raffaello’s’.

Met dit recept maak je ongeveer 20 stuks.

Vulling
75 ml slagroom
50 ml kokosmelk
280 gram witte chocolade
25 gram kokosrasp
Ongeveer 20 hele amandelen

Buitenkant
75 gram Frou frou koekjes
250 gram witte chocolade
150 gram geraspte kokos
Maak voor de Raffaello’s eerst de vulling deze moet namelijk eerst afkoelen en opstijven.
Voor de vulling snijd je de witte chocolade in kleine stukjes en deze doe je in een warmtebestendige schaal.
De slagroom en kokosmelk doe je samen in een steelpannetje en breng je zachtjes aan de kook.
Wanneer het slagroom en kokosmelk mengsel goed kookt giet je dit over de witte chocolade en roer je dit tot de chocolade helemaal gesmolten is. Vervolgens roer je er ook de kokosrasp doorheen.
Laat dit in z’n geheel zo’n 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Wanneer de vulling goed is afgekoeld haal je ongeveer een volle eetlepel hiervan uit de schaal, dit druk je wat plat en legt er vervolgens een hele amandel in. De vulling vouw je vervolgens om de amandel heen en rol tot een mooi balletje. Leg de balletjes na het rollen op een plaat met bakpapier.
Als je alle vulling gebruikt hebt leg je de balletjes in de koelkast.
Voor het volgende laagje haal je de Frou frou koekjes uit elkaar, je hebt alleen de wafeltjes nodig.
De vulling haal je er zoveel mogelijk uit. Dit doe je door de koekjes voorzichtig, bij de vulling doormidden te snijden. Vervolgens schraap je de vulling er met een mesje zoveel mogelijk vanaf. De vulling heb je niet nodig dus die kan je weg zetten.
Als je hiermee klaar bent doe je de koekjes in een plastic zakje en rol je de wafels tot kruimels met een deegroller.
Wanneer je fijne kruimels hebt haal je de balletjes weer uit de koelkast en rol je ze door de kruimels. Zorg ervoor dat je een mooi laagje kruimels om je balletjes hebt zitten.
Leg de balletjes dan weer in de koelkast totdat je klaar bent voor de volgende stap, zo blijven ze stevig.
Smelt de witte chocolade in een warmtebestendig schaaltje en bedek hier de balletjes mee.
Laat de chocolade er goed vanaf lopen door en leg de balletjes vervolgens in geraspte kokos.
Bedek de balletjes in z’n geheel met kokos met behulp van een vorkje en leg ze op een met bakpapier beklede plaat.
Laat ze in de koelkast volledig uitharden.

Je bewaart de Raffaello’s in een luchtdicht bakje in de koelkast.

0 reacties