CupCakeCute

Oreo truffels

/ 215 views / 0 reacties
Erg gemakkelijk om te maken en oh zo lekker! Als je ze eenmaal een keer hebt gemaakt zal je ze vaker maken, is het niet voor jezelf dan wel voor anderen. 
  • 435 gram Oreo koekjes
  • 230 gram roomkaas (mon chou)
  • 230 gram witte chocolade
  • 230 gram melkchocolade
Haal de roomkaas uit de koelkast zodat deze zacht wordt. 
Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine. Als je deze niet hebt kan je ze ook fijnslaan door de koekjes in een goed afgesloten zak te doen en hierop te slaan met bijvoorbeeld een deegroller tot je fijne kruimels hebt. Houdt 4 eetlepels kruimels achter voor decoratie. 
Meng vervolgens de zachte roomkaas door de koekkruimels. Als je een keukenmachine hebt is het gemakkelijk om het daarin te mengen, anders kan het ook met de hand of met een lepel. 
Wanneer alles goed is gemengd rol je  balletjes van het mengsel. Deze laat je vervolgens opstijven in de koelkast voor ongeveer een uur. 
Snijdt beide soorten chocolade in stukjes en doe ze in aparte schaaltjes. Smelt de chocolade vervolgens in de magnetron. Dompel vervolgens de balletjes in de chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede plaat. De ene helft van de balletjes dip je in witte chocolade en de andere helft in de melkchocolade. 
Als je hiermee klaar bent kan je de truffels vervolgens nog decoreren met de overgebleven chocolade en de achtergehouden kruimels. Let er met de kruimels op dat je deze over de truffels strooit wanneer de chocolade nog zacht is. 
Door: Danielle

0 reacties