Twix koeken
Ingredients
1 blik Gecondenseerde melk
225 gram Ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram Lichtbruine basterdsuiker
100 gram Kristalsuiker
2 Eieren
1 tl Vanille aroma
410 gram Bloem
1 tl Bakpoeder
¼ tl Baksoda
1 tl Zout
10 Mini-Twix reepjes
50 gram Chocolate chips
200 gram Melkchocolade
Bereiding:
Begin met het maken van de Dulce de leche, dit heeft zo’n 2,5 uur nodig om te koken en daarna nog wat tijd om af te koelen. Als je wil kan je ook in 1 keer meerdere blikken gecondenseerde melk koken.
Voor de Dulce de leche zet je een gesloten blik gecondenseerde melk in een pan met water. Dit kook je vervolgens voor 2,5 uur, zorg ervoor dat het blik de hele tijd geheel onder water blijft. Na het koken haal je het blik uit het water en laat je dit afkoelen.
Voor het deeg doe je de boter met al de suiker in een grote mixkom en dit meng je in ongeveer 2 minuten tot een egale massa. Voeg vervolgens de eieren met het vanille aroma toe en mix tot dit goed is opgenomen. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, baksoda en zout. Zet de mixer weer op lage stand en voeg het bloemmengsel in delen toe totdat alles is opgenomen. Zet de mixer even uit en schraap de zijkanten van de mixkom met een spatel schoon. Meng dan nog kort het deeg door.
Snijd 4 van de Twix reepjes in kleine stukjes en meng deze samen met de chocolate chips door het deeg heen. Als het goed is gemengd (maar niet te lang) is je deeg klaar. Verdeel het deeg in 12 gelijke bollen. Leg deze bedekt met huishoudfolie op een plaat in de koelkast voor 2 tot 12 uur.
Verwarm de oven voor op 175 °C, hete lucht. Verdeel de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er rekening mee dat ze uitzetten in de oven dus leg ze op de ovenplaat met voldoende tussenruimte. Vul ondertussen een spuitzak met glad spuitmondje met een half blik Dulce de leche.
Bak de koeken in 17 tot 22 minuten gaar in het midden van de oven. Haal ze na het bakken uit de oven, laat ze 5 minuten op de plaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om af te koelen. Tijdens het afkoelen spuit je wat van de Dulce de leche in het midden van de koek, dit doe je door het spuitmondje in het midden van de koek te steken en de Dulche de leche rustig aan in de koek te spuiten tot je ziet dat de koek is gevuld. Laat de koeken vervolgens helemaal afkoelen.
Wanneer de koeken helemaal zijn afgekoeld smelt je ongeveer 125 gram van de melkchocolade. Als deze helemaal is gesmolten meng je er de rest van de chocolade doorheen zodat deze al wat afkoelt. Snijdt de overige 6 Twix reepjes in de breedte doormidden. Dip de bovenkant van de koek in de chocolade en leg er vervolgens een half Twix reepje op. Laat de chocolade helemaal opstijven en bewaar dan de koeken in een luchtdichte trommel.