CupCakeCute

Basismix voor IJs- Dr. Oetker

/ 0 views / 1 reactie
De instructies om het ijs te maken zijn heel gemakkelijk en je hebt er weinig voor nodig. 
Je doet 250 ml melk in een mixkom en voegt daar het zakje basismix aantoe. Vervolgens mix je het eerst rustig totdat het één geheel is. En dan mix je het nog 3 minuten op de hoogste stand. Ik merkte dat het mengsel nog luchter wordt als je langzaam aan opbouwt naar de hoogste stand. Na 3 minuten is het klaar en doe je het mengsel in een diepvriesbakje met deksel en laat je het minimaal 4 uur in de vriezer staan. 
Op de verpakking van de mix staan nog suggesties van dingen die je in het ijs kan doen om het extra bijzonder te maken maar ik heb ervoor gekozen om de basismix de eerste keer zo te maken zonder toevoegingen. 
Omdat er niet op de verpakking stond met wat voor melk het gemaakt moet worden heb ik gekozen voor halfvolle melk. 
Voor zover de bereiding, super gemakkelijk en ook goed te doen met kinderen zo in de vakantie. 

Nu het oordeel, het is even wachten maar dan is het ijs klaar. Ze raden aan om het eerst 10 minuten buiten de vriezer te laten staan en het dan op te scheppen. Het ijs wordt goed hard in de vriezer en de 10 minuten zijn dan ook aan te raden wil je het ijs goed kunnen scheppen.
De smaak van het ijs is prima, het zijn geen hele sterke en overheersende smaken maar de smaken zijn wel lekker en herkenbaar. Het vanille ijs is subtiel en lekker. Het stracciatella ijs is lekker met echte stukjes chocolade erin. Het chocolade ijs is lekker, heeft een goede melk chocoladesmaak. 
Wat ik jammer vond ik dat het ijs niet lekker romig was. De smaak was goed zoals ik hier boven al schreef maar echt romig was het ijs niet. Ik denk dat het lekkerder is als je het ijs maakt met volle melk en misschien zelfs met een deel ongeklopte slagroom. 

Voor de prijs en het gemak hoef je deze mix niet te laten liggen. Gebruik volle melk en eventueel wat slagroom om het ijs te maken en ik denk dat je heerlijk romig ijs krijgt wat ook nog zo gemaakt is. 

Eindoordeel:

1 reactie

Omdat ik het maar af en toe maak, doe ik het gewoon met 250 ml. room en dan is het zalig van smaak en structuur. Dan hoef je hem ook niet 10 minuten uit de vriezer te zetten want schepbaar! Laatst gemaakt met koffie-extract en mijn huisgenoten hebben me amper een kleine portie gegund!!