Nutella M&M’s Muffins
Voor 11 muffins
Ingredients
250 gram Bloem
30 gram Cacaopoeder
200 gram Kristalsuiker
1 tl Bakpoeder
1 tl Baksoda
Snufje zout
240 ml Volle melk
120 ml Zonnebloemolie
2 Eieren
1 tl Vanille aroma
120 gram Mini M&M’s (+ een beetje extra voor decoratie)
200 gram Nutella
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C, boven- onderwarmte. In een muffinvorm zet je 11 muffinpapiertjes.
Zeef het bloem en het cacaopoeder boven een grote kom. Voeg daaraan ook de kristalsuiker, het bakpoeder, baksoda en zout toe en roer dit kort door. In een maatbeker meet je de melk en zonnebloemolie af en voeg hier ook de eieren en het vanille aroma aan toe. Roer vervolgens de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en meng tot het één geheel is. Meng hier vervolgens met een spatel 60 gram mini M&M’s doorheen. Verdeel het beslag over de 11 vormpjes en verdeel de overige 60 gram mini M&M’s over de muffins. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven af.
Net voordat de muffins uit de oven komen doe je de Nutella in een magnetron bestendig schaaltje, verwarm dit voor ongeveer 20 seconden op 600 Watt, dit doe je zodat het iets dunner wordt. Doe dan de Nutella in een spuitzak met een glad spuitmondje met een diameter van max. 1 cm. Als de muffins klaar zijn haal je ze uit de oven. Laat ze nog even in de vorm staan en spuit de Nutella in de muffins. Dit doe je tot je ziet dat het naast het spuitmondje omhoog komt. Strooi dan eventueel nog wat mini M&M’s over de muffins als decoratie. Haal de muffins met behulp van het papiertje uit de vorm en laat ze op een rekje afkoelen. Bewaar de muffins in een luchtdichte bak.