CupCakeCute

Rocky Road koeken

/ 57 views / 0 reacties
Bereidingstijd 45 minuten bereiding + 2 uur wachten
Moeilijkheidsgraad Beginner

Ingredients

  • 225 gram Ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • 200 gram Lichtbruine basterdsuiker

  • 100 gram Kristalsuiker

  • 2 Eieren

  • 1 theelepel Vanille aroma

  • 400 gram Bloem

  • 1 ½ eetlepel Cacaopoeder

  • 1 theelepel Bakpoeder

  • ¼ theelepel Baking soda

  • 1 theelepel Zout

  • 40 gram Mini marshmallow

  • 40 gram Ongezouten cashewnoten

  • 4 Koekjes naar keuze (ik gebruike chocolade Oreo koekjes)

Bereiding

Doe de boter, basterdsuiker en kristalsuiker in een mixkom en meng dit in ongeveer 2 minuten tot een egale massa. Voeg vervolgens de eieren, het vanille aroma toe en meng dit tot het één geheel is. 

Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder, bakpoeder, baking soda, het zout en het cacaopoeder.

Voeg het bloemmengsel in kleine beetjes bij het botermengsel tot het volledig is opgenomen. Meng daar vervolgens de marshmallows, cashewnoten en in stukjes gesneden koekjes doorheen. 

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol er ballen van. Leg de deegballen op een met folie beklede plaat en bedek ze met huishoudfolie. Laat ze vervolgens minimaal 2 en maximaal 12 uur opstijven in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 175°C, boven- en onder warmte. Verdeel de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er rekening mee dat ze uitzetten in de oven dus leg ze op de ovenplaat met voldoende tussenruimte. 

Bak de koeken in 17 tot 22 minuten gaar in het midden van de oven. Haal ze na het bakken uit de oven, laat ze 5 minuten op de plaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om af te koelen. Bewaar de koeken in een luchtdichte bak of zak.

0 reacties