CupCakeCute

Bastogne koeken 1.0

/ 458 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner
Laatst kwam ik een recept tegen voor Bastognekoeken, ik ben hiermee aan de slag gegaan en heb het wat aangepast. Het eindresultaat zijn lekkere koekjes maar nog geen Bastogne koeken, vandaar de titel 1.0.
  • 90 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 40 gram fijngemalen kandijsuiker
  • 72 gram kandijsiroop
  • 1 ½ eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram zelfrijdend bakmeel
  • ¾ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • Snufje zout
Klop de boter met de suiker romig.
Voeg dan de kandijsiroop toe tot deze volledig is opgenomen. Voeg ook de eieren en het vanille-extract één voor één toe, voeg het volgende pas toe als het eerste ingrediënt goed is opgenomen.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, kaneel, kruidnagel en het zout toe.
Kneed het tot een mooi en samenhangend deeg, het zal nog wel wat dun en plakkerig blijven.
Maak in huishoudfolie een mooie plak van het deeg, wikkel het in en laat het minimaal een uur rusten en opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Om de koekjes te vormen heb ik het deeg uitgerold op een flink met bloem bestoven werkblad.
Snij rechthoekjes uit het deeg en leg deze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.
Je kan er ook voor kiezen om balletjes te rollen van het deeg, deze druk je vervolgens wat plat. Eventueel kan je er met een vorkje streepjes op maken. Dip het vorkje dan wel eerst in de bloem want het deeg blijft plakkerig.
Bak voor 15 minuten in de oven, laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze op een rekje om verder af te koelen.
Door: Danielle

0 reacties