Perzik crumble cupcakes
Perzikvulling
2 grote Verse perziken
33 kram Kristalsuiker
36 gram Lichtbruine basterdsuiker
½ theelepel Kaneel
¼ theelepel Vanille aroma
½ theelepel Citroensap
1 eetlepel Maïzena
1 eetlepel Water
- Cupcakes
180 gram Bloem
120 gram Kristalsuiker
100 gram Lichtbruine basterdsuiker
7 gram Bakpoeder
snufje Zout
¼ theelepel Kaneel
1 Vanillestokje
60 ml Zonnebloemolie
180 ml Melk
1 Ei
- Crumble
20 gram Kristalsuiker
15 gram Lichtbruine basterdsuiker
25 gram Roomboter, koud
35 gram Bloem
snuf Kaneel
- Topping
50 gram Lichtbruine basterdsuiker
50 gram Kristalsuiker
100 gram Eiwit
250 gram Roomboter, op kamertemperatuur
1 theelepel Vanille aroma
snufje Kaneel
Bereiding
Perzikvulling
Ontpit de perziken en snijdt ze in stukjes. Doe de perzik in een kookpan, samen met alle overige ingrediënten behalve het water en de maïzena. Breng dit aan de kook terwijl je regelmatig roert, kook tot het een mooi geheel is en de perzik lekker zacht is gekookt maar niet kapot gekookt. Meng de maïzena en het water samen en roer dit door het perzikmengsel. Laat dit even koken tot het een dik geheel is geworden en doe het dan in een schaal om af te laten koelen.
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng met een garde de bloem met het bakpoeder, beide soorten suiker, het zout en het kaneel in een mengkom.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng deze met het bloemmengsel.
Meng in een andere kom het ei, de melk en de zonnebloemolie.
Voeg daarna beide mengsels bij elkaar en meng dit tot een mooi, glad beslag.
Doe vervolgens papiertjes in je cupcakevorm en vul deze voor ongeveer 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25-30 minuten af in de oven. Laat de cupcakes na het bakken op een rooster afkoelen.
Crumble
Meng alle ingrediënten tot mooie kruimels en zet weg tot je ze gaat bakken.
Bak de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat op 170 graden voor ongeveer 14 minuten. Laat de kruimels afkoelen.
Topping
Doe de eiwitten met beide soorten suiker in een hittebestendige mixkom en verwarm deze au-bain-marie voor ongeveer 3 minuten terwijl je er regelmatig in roert met een garde of totdat de suiker helemaal is opgelost.
Mix vervolgens de eiwitten koud en stijf in ongeveer 5 minuten. Als het eiwit dan nog erg warm is blijf je doorkloppen totdat deze ongeveer op kamertemperatuur is. Vervolgens klop je in delen de boter er doorheen totdat deze volledig is toegevoegd. Dan voeg je het kaneel en het vanillearoma er doorheen. Dit mix je vervolgens weer 5 minuten door, schraap halverwege de zijkanten van de kom schoon en mix vervolgens door tot je een gladde en egale massa hebt gekregen. Doe dit vervolgens in een spuitzak met spuitmondje naar keuze.
Samenstellen
Hol het midden van de cupcake een beetje uit en vul deze met de perzikvulling. Spuit vervolgens een cirkel langs de buitenrand van de cupcake en leg in het midden nog wat van de perzikvulling. Strooi er vervolgens nog wat kruimels overheen en klaar zijn je cupcakes!