CupCakeCute

Pindakaas-brownie taart

/ 14 views / 0 reacties
Bereidingstijd 1 uur + 3 uur wachttijd
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Voor een vlaaivorm met losse bodem van 26 cm doorsnede.

Ingredients

  • Bodem
  • 195 gram Bloem

  • 85 gram Poedersuiker

  • 25 gram Cacaopoeder

  • 30 gram Amandelmeel

  • 115 gram Ongezouten boter, koud

  • 1 Groot ei, koud

  • 1 tl Koud water

  • Brownie
  • 140 gram Roomboter

  • 100 gram Pure chocolade

  • 80 gram Melkchocolade

  • 130 gram Kristalsuiker

  • 80 gram Donkerbruine basterdsuiker

  • 2 Eieren

  • 1 Eidooier

  • 1 theelepel Vanille aroma

  • 1 eetlepel Cacaopoeder

  • 60 gram Bloem

  • ½ theelepel Zout

  • ¼ theelepel Bakpoeder

  • 150 gram 100% Pindakaas grof

  • 75 gram Gezouten pinda’s

  • Optioneel: Grof zeezout

Bereiding
Bodem
Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en cacaopoeder in de kom van een keukenmachine. Laat deze even draaien tot alles goed gemengd is. Voeg de koude boter toe en meng tot het mengsel kruimelig is. Voeg het ei en het water toe en mix weer tot alles goed gemengd is. Meng tot het één geheel begint te vormen, meng het niet te lang. Haal het deeg uit de kom en kneed nog even kort door, verpak het vervolgens in huishoudfolie en laat het minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast. 

Tijdens het koelen bedek je de bodem van je vlaaivorm met bakpapier en vet je de vorm in. 

Na het koelen rol je het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Als je merkt dat het deeg te warm wordt leg je het weer even in de koelkast. Na het uitrollen van het deeg bedek je hiermee de vlaaivorm. Zorg dat het deeg gelijk is verdeeld over de vorm en ook in de randen goed is aangedrukt. Laat het deeg minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 175 C° (hete lucht). Haal de bodem uit de koelkast, prik gaatjes in de bodem en bedek deze met bakpapier en vul dit met een blindbakvulling naar keuze. Bak de bodem zo’n 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bodem dan uit de oven en haal de blindbakvulling eruit. Bak de bodem nog voor 3-5 minuten in de oven totdat deze droog is. Als hij klaar is haal je de bodem uit de oven en laat hem in de vorm zitten. Laat de oven aanstaan. Ondertussen begin je met het maken van het beslag voor de brownie. 

Brownie
Doe de roomboter in kleine stukjes in een steelpannetje en voeg hier ook de, in stukjes gesneden chocolade aan toe. Verwarm dit al roerend op laag vuur tot de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn. Haal het pannetje van het vuur en laat het iets afkoelen.

Voeg beide soorten suiker samen en meng dit kort. Voeg vervolgens de suiker bij de gesmolten chocolade en boter en roer kort door. Meng er vervolgens de eieren en het vanille aroma door.

Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en het bakpoeder boven het mengsel. Meng dit er kort doorheen, tot het net gemengd is. Meng er dan de gezouten pinda’s doorheen met een spatel. 

Stort het beslag in de bodem. De pindakaas verwarm je voor 30-60 seconden in de magnetron zodat hij wat dunner wordt en verdeel dit over het browniebeslag. Maak met een satéprikker een mooi patroon met de pindakaas en het browniebeslag. Bak het 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Meteen na het bakken strooi je nog wat grof zeezout over de brownie. Laat het 5 minuten afkoelen in de vorm en haal hem dan uit de vorm en laat het op een rekje afkoelen. 

0 reacties