Red velvet brownie
Ingredients
140 gram Roomboter
250 gram Kristalsuiker
1 Ei
1 Eidooier
1 theelepel Vanille aroma
1 theelepel Witte wijnazijn
1 eetlepel Rode kleurstof
125 gram Bloem
2 eetlepels (rood) Cacaopoeder
½ theelepel Zout
¼ theelepel Bakpoeder
170 gram Witte chocolade chips
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C graden en bekleed een 20×20 cm bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje, zet het vuur uit als de boter is gesmolten en meng vervolgens de kristalsuiker er doorheen met een garde. Laat dit even afkoelen.
Meng vervolgens in een kom het ei en de eidooier, het vanille aroma, de witte wijnazijn en de kleurstof.
In weer een andere kom meng je de bloem, het cacaopoeder, het zout en het bakpoeder.
Als de boter is afgekoeld meng je er de natte ingrediënten doorheen met een garde. Dit doe je tot het net is gemengd. Meng er vervolgens de droge ingrediënten doorheen met een spatel. Dit doe je tot ze net gemengd zijn anders wordt het te cake achtig.
Vouw er als laatste de chocolade chips doorheen. Stort dit vervolgens in het bakblik en bak in 30 minuten gaar in het midden van de oven.
Laat de brownie 10 minuten in de bakvorm afkoelen en leg hem daarna met het bakpapier op een rooster om verder af te koelen.