CupCakeCute

Cinnamon buns

/ 71 views / 0 reacties
Bereidingstijd 3,5 uur
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Ingredients

  • 1/2 zakje Droge gist (4 gram)

  • 125 ml Volle melk

  • 256 gram Bloem

  • 34 gram Kristalsuiker + 1/2 eetlepel

  • 1/2 theelepel Zout

  • 1 Ei

  • 1/2 theelepel Vanille extract

  • 71 gram Ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • Vulling
  • 100 gram Licht bruine basterdsuiker

  • 1 eetlepel Kaneel

  • 50 gram Roomboter, gesmolten

  • Roomkaas topping
  • 115 gram Mon chou

  • 85 gram Poedersuiker

  • 1/2 theelepel Vanille extract

Bereiding:

Deeg:

Doe de bloem, suiker en het zout bij elkaar in een kom en meng dit kort door.Verwarm de melk tot ongeveer 43 graden Celcius en doe dit in een mixkom, strooi er een eetlepel suiker en de gist in, roer en laat ongeveer 5 minuten zijn werk doen tot het gist begint te schuimen.Voeg de bloem, het suiker, het zout, de eieren en de vanille bij het gist mengsel en meng op lage snelheid tot alles goed is gemengd. Mix dan nog op middelmatige snelheid tot je een mooi en soepel deeg hebt.Voeg dan beetje bij beetje de boter toe en meng nog 4 minuten door tot het een mooi geheel is. Het kan zijn dat je af en toe de zijkanten van de kom schoon moet schrapen om de boter goed door het deeg te laten mengen.Als het deeg een mooi geheel is doe je deze in een ingevette kom welke je afdekt met huishoudfolie. Laat het deeg voor 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Wanneer het deeg bijna klaar is met rijzen smelt je de boter zodat hij net gesmolten is en je deze met een bakkwast kan verdelen over het deeg.
Meng het suiker en de kaneel samen in een kommetje.
Kneed het deeg nog even door na het rijzen en rol het uit over een met bloem bedekt aanrecht. Rol uit tot een plak van ongeveer 30 bij 40 cm.

Smeer met een bakkwast de boter op het deeg, laat hierbij een rand van ongeveer 1 cm vrij rond de randen.
Strooi daarna het boter en kaneelmengsel over de boter en zorg dat er overal een gelijk laagje overheen zit.
Rol het deeg vervolgens strak op vanaf de lange kant.
Snijd het deeg in 9 gelijke stukken en leg ze met de vulling-kant naar boven in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm.
Bedek de broodjes met huishoudfolie en laat ze 45 minuten rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Haal het folie van de broodjes en bak ze in 20-25 minuten tot goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.
Maak de roomkaastopping door alle ingrediënten goed te mixen. Verdeel vervolgens de topping over de lauwe broodjes.

Snijd de broodjes en geniet ervan!

0 reacties