Pumpkin buns
Ingredients
4 gram Droge gist
125 ml Volle melk
256 gram Bloem
34 gram Kristalsuiker + 1/2 eetlepel
1/2 theelepel Zout
1 Ei
1/2 theelepel Vanille aroma
71 gram Ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- Vulling
1 Fles pompoen
1 theelepel Pumpkin spice
- Topping
100 gram Roomkaas
1 volle eetlepel Poedersuiker
1/4 theelepel Pumpkin spice
Bereiding:
Vulling:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de pompoen, snijd deze doormidden en haal de pitten eruit. Snijd vervolgens beide helften van de pompoen in plakjes van ongeveer 1 cm. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi er 1 theelepel pumpkin spice overheen. Bak de pompoen vervolgens zo’n 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken de pompoen wat afkoelen.
Deeg:
Doe de bloem, suiker en het zout bij elkaar in een kom en meng dit kort door. Verwarm de melk tot ongeveer 43 graden Celcius en doe dit in een mixkom, strooi er een eetlepel suiker en de gist in, roer en laat ongeveer 5 minuten zijn werk doen tot het gist begint te schuimen. Voeg de bloem, het suiker, het zout, de eieren en de vanille bij het gist mengsel en meng op lage snelheid tot alles goed is gemengd. Mix dan nog op middelmatige snelheid tot je een mooi en soepel deeg hebt. Voeg dan beetje bij beetje de boter toe en meng nog 4 minuten door tot het een mooi geheel is. Het kan zijn dat je af en toe de zijkanten van de kom schoon moet schrapen om de boter goed door het deeg te laten mengen. Als het deeg een mooi geheel is doe je deze in een ingevette kom welke je afdekt met huishoudfolie. Laat het deeg voor 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.
Wanneer het rijzen klaar is kneed je het deeg nog even door en rol het uit over een met bloem bedekt aanrecht. Rol uit tot een plak van ongeveer 30 bij 40 cm.
Pureer de pompoen en verdeel de pompoenpuree over het deeg en laat hierbij een rand van ongeveer 1 cm vrij rondom de randen.
Rol het deeg vervolgens strak op vanaf de lange kant.
Snijd het deeg in 9 gelijke stukken en leg ze met de vulling-kant naar boven in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm.
Bedek de broodjes met huishoudfolie en laat ze 45 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Haal het folie van de broodjes en bak ze in 20-25 minuten tot goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.
Maak de roomkaastopping door alle ingrediënten goed te mixen. Verdeel vervolgens de topping over de lauwe broodjes.
Snijd de broodjes en geniet ervan!